Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor dit peperdure Fast & Furious-horloge kun je heel wat auto’s kopen

Het exclusieve horlogemerk Jacob & Co. heeft de Fast & Furious Twin Turbo op de markt gebracht. Een peperduur horloge met leuke features voor autofans.

Zo wordt de hoeveelheid energie die het horloge nog heeft, aangegeven middels een brandstofmeter en is op de wijzerplaat de laatste scene van de film uit 2001 te zien, waarin de Dodge Charger en de Toyota Supra tegen elkaar racen.

Geavanceerd techniek van Jacob & Co.

Naast filmsentiment vind je in het Fast & Furious-horloge een bijzonder stukje techniek. In de koolstofvezel kast onder het saffierglas tref je een ingewikkeld schouwspel van Zwitserse horlogetechniek.

Het horloge van Jacob & Co. heeft dubbele tourbillons die over drie assen tegelijkertijd draaien. De klok moet elke 50 uur handmatig worden opgewonden middels een hendel aan de zijkant. Om de tijd te stoppen en starten is het Fast & Furious-klokje voorzien van een start- stopknop.

Het bandje is gemaakt van zwart leer en heeft een sluiting van titanium. In totaal bestaat het uurwerk uit 832 onderdelen. Dat ziet er spectaculair uit, maar maakt het horloge ook erg duur.

Peperduur Fast & Furious-horloge

Ter ere van de film Fast & Furious 9: The Fast Saga zijn er slechts negen exemplaren van de klok gemaakt. Jacob & Co. vraagt voor het horloge 580.000 dollar, omgerekend 486.852 euro. Voor dit geld koop je zowel een Dodge Charger als een Toyota Supra.

Jacob & Co., Fast & Furious
Ook de achterkant van het sieraad is van saffierglas, waardoor je alle bewegingen in het uurwerk ziet (Afbeelding: Jacob & Co.)

Mocht je niet zo van de Fast & Furious-films houden, maar toch bijna 5 ton willen stukslaan op een speciaal klokje, dan moet je nog even wachten. Jacob & Co. komt met meer speciale edities van hun Twin Turbo. De thema’s daarvan zijn nog niet bekendgemaakt.

Goedkopere horloges voor autoliefhebbers

Ben je wel een autoliefhebber, maar wil je geen 5 ton uitgeven aan een horloge van Jacob & Co. Kijk dan eens naar deze vijf horloges van automerken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.