Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 23 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoofdrolspeler Avatar 2 deelt geheim van het ‘meesterwerk’

Avatar: The Way of Water komt binnenkort naar het witte doek en hoofdrolspeler Stephen Lang vertelt alvast waarom het vervolg een absoluut meesterwerk is geworden.

Aan het vervolg van Avatar (2009) is ruim 10 jaar gewerkt en eind 2022 is het dan eindelijk zover. Een van de sterren van de cast, acteur Stephen Lang, legt uit waarom Avatar: The Way of Water zo speciaal is.

Het geheim van Avatar: The Way of Water

In een recent interview met ComicBookNews vertelt de acteur over zijn ervaringen tijdens de totstandkoming van de film en het – in zijn ogen – meesterlijke eindresultaat. “Ik heb veel beeldmateriaal van Avatar 2 gezien. Het is daar mooi, ronduit prachtig. Afgezien van de geweldige visuals is het een enorm humane film. Er zit zoveel hart, gevoel en passie in de film dat ik denk dat het een heel breed publiek zal aanspreken”.

Het zijn volgens de acteur dus niet uitsluitend de ongelooflijke visuele effecten en technologische snufjes die de film zo bijzonder maken. En dat sluit ook goed aan bij de filosofie van regisseur James Cameron. Zelfs zijn meest ambitieuze filmprojecten bevatten nuchtere thema’s en veel aandacht voor gevoel. Oké, misschien was zijn grote doorbraakfilm The Terminator (1984) met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol een kleine uitzondering.

Personage Stephen Lang staat op uit dood

Stephen Lang keert, evenals Sam Worthington en Sigourney Weaver, terug in de nieuwe Avatar-film. Hoe ze dat precies gaan inpassen, is de grote vraag. Het personage van Stephen Lang haalde het einde van de eerste film niet. De 70-jarige acteur speelt hoe dan ook een rol, en daarvoor heeft hij volop getraind.

De eerste Avatar-film was baanbrekend vanwege innovatieve filmtechnieken. Zo gebruikte regisseur James Cameron een combinatie van 3D en CGI, waarbij hij echt beeldmateriaal mengde met CGI. Het resultaat was niets minder dan spectaculair en de film werd beloond met drie Oscars. Bovendien stootte de film Titanic (ook van James Cameron) van de eerste plek als het gaat om producties die het meeste geld in laatje brengen. Avengers: Endgame (2019) nam die prestigieuze plek tijdelijk over, totdat er een re-release van Avatar verscheen in China.

Net zo’n succes als Avatar?

Of deel 2 van Avatar net zo’n succes wordt? De tijd zal het leren en het hangt vooral af van de opbrengst in de eerste paar weken. The Way of Water draait vanaf 14 december 2022 in de Nederlandse bioscopen. Filmstudio 20th Century en Disney pakken trouwens stevig door en zijn van plan elke twee jaar een nieuwe Avatar-film uit te brengen, met een vijfde editie als afsluiter in 2028.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.