Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 20 dec 2021

Zoveel moet je iedere maand beleggen om miljonair te worden

Een miljoen op onze bankrekening, dat willen we stiekem allemaal wel. Beleggingsexpert Janneke Willemse vertelt hoeveel je iedere maand moet beleggen om miljonair te worden.

Met een modaal inkomen en de ontbrekende spaarrente is het lastig om die miljoen op onze bankrekening sparend te bereiken. Is het wel mogelijk om miljonair te worden door te beleggen?

In een video van RTL Z laat Janneke Willemse met een paar rekensommen zien hoeveel je dan iedere maand zou moeten inleggen.

Zoveel per maand beleggen om miljonair te worden

Janneke Willemse is beleggingsexpert, columniste voor De Financiële Telegraaf en presentatrice bij RTL Z. In Beleggen voor Beginners behandelt ze elke week een thema waar je als startende belegger vanaf moet weten. In deze les vertelt ze dat het mogelijk is om miljonair te worden door te beleggen, al is dat wel lastig.

Je hebt namelijk geduld, een flinke zak geld om mee te beginnen of de ultieme tip van een waarzegger nodig om die zeven cijfers te bereiken.

In de video vertelt ze dat het 54 jaar en 3 maanden duurt om de miljoen te bereiken, als je belegt met 100 euro per maand. Wil je over 30 jaar miljonair zijn? Dan moet je iedere maand 705 euro inleggen.

Gaat het je allemaal niet snel genoeg? Om over 10 jaar miljonair te zijn, heb je flink wat geld nodig. Je zal dan namelijk 5.516 euro per maand moeten beleggen. Er wordt bij de berekeningen uitgegaan van een rendement van 8 procent. Dit is het gemiddelde rendement van de afgelopen 120 jaar.

Kanttekening

De berekeningen moet je natuurlijk niet blind overnemen. Zo is er bijvoorbeeld geen rekening gehouden met inflatie of het betalen van belasting over je vermogen. Maar het laat wel een belangrijke les zien: hoe eerder je begint, des te groter je vermogen kan groeien.

Twijfel je al langer om te beginnen met beleggen? Dan is dit wellicht een teken dat je er echt eens mee moet beginnen. Althans, als je een goed gevulde spaarrekening hebt en de nodige research hebt gedaan over hoe je kunt beleggen met zo weinig mogelijk risico.

Moet jij jouw research nog starten? Dan raad ik zeker aan de WorkJuice Podcast te luisteren die ik met Janneke Willemse zelf opnam over simpel en succesvol beleggen.

In 4 stappen naar 1 miljoen: een 30-jarige selfmade miljonair legt uit

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen, een nieuw contract of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zoveel moet je iedere maand beleggen om miljonair te worden
Sluiten