Sjors Dulk
Sjors Dulk Gezondheid 16 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek: zo goor (en schadelijk) is het om 2 dagen dezelfde onderbroek te dragen

De meeste mannen verwisselen (gelukkig) iedere dag hun ondergoed. Toch kan het heus eens voorkomen dat je het twee dagen met dezelfde onderbroek moet zien te rooien. Vrouwen denken vaak dat dit een typisch ‘mannending’ is, maar kan het kwaad?

Verslechterde huidconditie

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: het kan zeker kwaad om een aantal dagen achtereen dezelfde onderbroek te dragen. Elke onderbroek zit vol met bacteriën, of je het nu wil of niet. Hoe langer je dezelfde onderbroek draagt, des te meer bacteriën zich in de stof kunnen nestelen. Dit kan zorgen voor een verslechterde conditie van de huid rondom de schaamstreek. Samen met dode huidcellen kunnen de bacteriën voor ophopingen in de huid zorgen, wat kan resulteren uitslag en jeuk.

Als je het helemaal te bont maakt, kan het dragen van dezelfde onderbroek zelfs zorgen voor ernstige problemen. Zo kun je een ontsteking oplopen aan je penis. Dit is voor niemand wenselijk, dus probeer toch die was maar te doen.

Hoeveel mannen dragen eigenlijk dezelfde onderbroek vaker?

Terwijl een dagelijkse douchebeurt en wissel van ondergoed voor de meeste mannen routine is, doet volgens een onderzoek van de University at Maryland toch 1 op de 5 mannen hier niet altijd aan mee. Uit het onderzoek kwam onder meer dat 28 % van de geënquêteerden dacht dat twee dagen dezelfde onderbroek dragen geen kwaad kon.

Slapen in je onderbroek

Veel mannen slapen ook in hun onderbroek. Dit kan nog schadelijker zijn. Een Londense professor aan the London School of Hygiene zegt: “Ook ‘s nachts hopen dode huidcellen zich op je huid op. Deze zitten vol met micro-organismes. Deze hebben we allemaal en normaliter zijn ze niet schadelijk. Als ze op een verkeerde plek terechtkomen, kan dit wel voor problemen zorgen.”

Men's Health

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.