Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 4 feb 2019
Leestijd: 4 minuten

Het grote seksonderzoek: hier worden we massaal geil van

Voordat we beginnen aan de sappige details, eerst een compliment aan de leeftijdscategorie van 31 – 40 jaar. Die groep bevat de beste sekspartners. De dertigers geven om kwaliteit en dus genieten zij het meeste van de seks. Het gaat namelijk om de kwaliteit.

Het gemiddelde: 10 – 20 sekspartners

Wat nog interessanter is, is de vraag met hoeveel mensen we het bed delen. Mocht je denken dat je een echte Don-Juan bent, dan zijn hier nog wat ontnuchterende (of juist bevestigende) cijfers. In  Zwitserland, Griekenland en Brazilië houden de mensen wel van wat afwisseling. Gemiddeld verslijt men 15 – 20 partners op seksgebied. Het onderzoek vernietigt ook het beeld van de Italiaanse man als topminnaar, de Italianen houden er, samen met de Amerikanen en de Spanjaarden, er maar 1 – 3 bedpartners op na. De Engelse houden het ook vrij beschaafd en komen uit op een gemiddelde van 4 – 8 partners met wie ze het bed delen. Het wereldwijde gemiddelde staat op 10 – 20. Mocht je daar dus onder zitten, dan is dat niks om je voor te schamen.

Wat doen we bij voorkeur tijdens de seks

Hoe hebben we dan seks? Niet geheel verrassend is de achterwaartse positie veruit favoriet. Maar liefst 50.41% van de ondervraagden gaf aan dat doggy style echt hun ding is. Uiteraard is dat niet het enige standje dat werd genoemd, de cowgirl kwam met 38.24% op de tweede plaats. Goed nieuws voor degenen die het liever een beetje ‘gewoontjes’ houden, de missionaris-positie is nog steeds populair, met 34.66% is het een goede derde. En standje 69 dan? Vooruit….die werd ook genoemd, echter ziet slechts 17.69% het als een favoriet.

Wat is opwindend in bed

Dat zijn de standjes, maar goede seks kan je moeilijk definiëren op basis van de populariteit van bepaalde posities. Waar het ook om gaat is het gedrag in bed. Met andere woorden, wat wind de ander op? Ruim 52% geeft aan dat zelfvertrouwen belangrijk is. Met andere woorden, hoe ongeremder, hoe geiler. Opvallend genoeg zegt dik 34% dat men een dominante partner prima kan waarderen, terwijl slechts 17% het opwindend vindt als de partner geduldig is.

Kwaliteit tussen de lakens

Prima, we weten dus wat we lekker vinden en wat we verwachten in bed, maar zorgt dat ook voor meer kwaliteit tussen de lakens? Ehh, nee…..niet echt. Nog geen 30% geeft het eigen seksleven een voldoende. De term ‘ongelofelijk goed’ is slechts van toepassing op 17.89%. Een vergelijkbaar percentage plakt graag het predicaat ‘avontuurlijk’ op de seksbeleving en slechts een op de 20 mensen vindt het fantastisch. Strikt genomen is het dus in 95% van de gevallen voor verbetering vatbaar. De vraag wat we er aan gaan doen, is dus niet meer dan logisch.

De absolute moodkillers

Om te weten waar de verbeterpunten liggen in de slaapkamer komen we vrijwel direct een heel scala aan ‘moodkillers’ tegen. Hierbij staat stress op nummer één. Ruim 57% geeft aan dat stress echt een vijand van de slaapkamer is. Onzekerheid over het eigen lichaam is daarnaast een goede tweede. Je bent nou eenmaal zoals je bent en als je partner daar problemen mee heeft, moet je toch echt jezelf gaan afvragen of je wel de juiste partner hebt. De mobiele telefoon is daarnaast een goede derde. Zo kan het bijzonder aangenaam zijn om lepeltje-lepeltje te liggen met je partner, maar als ze in plaats van je handen, jouw mobiel ontwaart is het wellicht tijd om je af te vragen waar je prioriteiten liggen.

Wat doen we om het beter te maken?

Zijn kegels, buttplugs, meditatie, ademhalingsoefeningen en prostaatmassages niet echt je ding? Geeft niks, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en dus zijn er genoeg alternatieven om je seksleven een boost te geven. Zo is de combinatie van seksspeeltjes en gezamenlijke masturbatie een absoluut succesnummer. Masturbatie is in ieder geval met dik 62% de absolute nummer één. Ruim 70% van de respondenten geeft aan dit graag te combineren met diverse toys. Wat betreft de soloseks scoort men trouwens goed. Bijna 60% slaat in seksuele zin graag de hand aan zichzelf. Die groep doet ‘het’ namelijk meerdere keren per week. Slechts 20% zegt het ouderwetse handwerk maar een paar keer per maand uit te voeren en zo’n 12% heeft er echt moeite mee om het te laten en zit dagelijks een paar keer aan de eigen geslachtsorganen.

Het orgasme in cijfers uitgedrukt

Natuurlijk is het leuk om te weten dat we behoorlijk gesteld zijn op ons seksleven, maar komen we dan ook echt klaar? Ga er maar vanuit dat het inderdaad het geval is. Ruim 60% heeft wekelijks meerdere orgasmen. Voor 18.23% is eenmaal per week voldoende en dik 12% zegt meerdere malen per dag een orgasme te hebben. In slechts 1% van de gevallen is er sprake van het ontbreken van een orgasme. Met die getallen weten we een ding zeker: er is nog genoeg werk aan de winkel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.