Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 11 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Het bijzondere verhaal van een Nederlandse zanger die ineens een nr.1 hit had in Polen

Als je in 2009 de finale niet haalt van talentenshow de X-Factor, durf je op dat moment natuurlijk niet eens te denken aan een nummer 1 hit. Maar Jermaine Fleur flikte het toch.

Hit zeker geen wraak

“Dat is eigenlijk een heel bijzonder verhaal”, zegt singer/songwriter Jermaine over A Song die hem in Polen de hoogste plek op de hitlijst bezorgde. “Nee, ik zag die hit zeker niet als wraak op de X-Factor. Toen ik daaraan meedeed, was dat voor het eerst dat ik iets in de muziek deed. Ik kijk er met heel veel plezier op terug en heb er ook veel aan te danken. De eindstand is dat het een van de mooiste dingen is die ik heb meegemaakt.”

We spreken Jermaine nadat hij op uitnodiging van Peugeot samen met Leona Philippo een roadtrip heeft gemaakt in een van de nieuwste modellen. Onderweg in de auto maakte Jermaine een nieuwe track. Jermaine is een van de drie artiesten die op deze manier zal worden gevraagd een nieuwe song te schrijven, onderweg naar een door hen gekozen favoriete locatie.

Misschien wel nieuwe hit

“Hoe dat was? Ja, heel vet eigenlijk. Ik schrijf wel vaker in de auto. Als ik een melodie in m’n hoofd heb, krijg ik meteen een idee en dan vind ik het wel chill om dat gelijk een beetje uit te werken. Niet de hele track, maar in grote lijnen. In deze auto ging dat helemaal top. Wie weet wordt het een hit”, lacht hij. “Niet om te slijmen bij Peugeot ofzo, maar het was een heerlijke auto en doordat je ook ‘m elektrisch kon laten rijden, was het heel stil, maar voelde je wel de power. Dat gaf mij inspiratie. Ik koos ervoor om naar Club Panama te gaan. Daar liggen zoveel mooie herinneringen en heb ik mijn vriendin Avalon ontmoet.”

Sleeping giant

In 2015 kwam het tot een onverwacht hoogtepunt voor Jermaine. “Ik werkte samen met een producer aan een aantal liedjes en we hadden nog een nummer liggen dat nog niet was uitgebracht. Maar we vonden dat wel een leuke song en besloten ‘m alsnog uit te brengen. Een titel hadden we niet, dus we noemden ‘m heel simpel A Song. Niet lang daarna kregen we ineens berichten dat we nogal lekker gingen in Turkije, Spanje, Portugal en zelfs plekken buiten Europa. Tot ik ineens werd gebeld: ‘Je staat hebt een nummer 1 hit in Polen’. Ja, dat was heel bijzonder. Dat liedje was kennelijk een sleeping giant.”

Peugeot heeft als motto ‘turn time into quality time’,  door het rijplezier en de vrijheid die het merk met zich meebrengt. Met On Track gaan we met Peugeot op muzikale roadtrip, samen met jonge, upcoming artiesten. We praten over hun ambities, bijzondere locaties en gebeurtenissen én we gaan werken aan een track. Een track die Peugeot samen met Leona Philippo laat componeren, om de artiesten alvast een beetje op weg te helpen. 

Kijk hier om de video met aanstormend talent Jermaine Fleur te bekijken en wanneer je de volgende episode van On Track 2021 kan verwachten. Aan het eind van de rit, na aflevering 3, kan je je stem uitbrengen op je favoriete nummer waarmee we de winnaar van On Track 2021 bepalen. Daarbij maak je kans op je eigen roadtrip weekend in een Peugeot naar keuze mét muzikale verrassing! 

In samenwerking met Peugeot

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.