Pim Jansen
Pim Jansen Eten & Drinken 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

HEMA dropt ultiem Koningsdag-biertje: Lowlander Tompouce Ale

Als het Koningsdag is, denk je aan twee dingen: tompouce en bier. Voor het eerst genoemde ben je vaak te laat, terwijl de drank altijd veel te vroeg op is. Dit jaar sla je twee vliegen in een klap, met het een nieuw biertje van Lowlander. Ere wie ere toekomt: het biertje is in samenwerking met HEMA op de markt gebracht en nu te koop.

Lowlander Tompouce Ale

De Lowlander Tompouce Ale brengt een ode aan het welbekende gebakje, dat bij HEMA ieder jaar goed uit de test komt. Denk bij het Koningsdag-biertje aan romige vanille, frisse framboos en een subtiele zoetheid. Dat zijn de componenten van deze deze ‘milkshake style’ blonde ale.

tompouce pale ale, bier, koningsdag, lowlander, hema
(Afbeelding: HEMA)

Lowlander Botanical Beers is een van oorsprong Amsterdamse brouwerij, die zich toelegt op speciaalbieren. Het bier staat bekend om fruitige en kruidige tonen; de frisse framboos en vanilletinten in de Tompouce Ale bij de HEMA passen dan ook goed in de traditie van dit nog jonge biermerk. Verwacht geen zoete meuk, maar een fris biertje

Het ultieme Koningsdag-biertje

Het biertje werd rond 1 april al aangekondigd, waardoor veel mensen dachten dat het om een grap ging. Maar het tegendeel bleek waar. Het tompouce-bier van Lowlander is nu voor 2,50 euro te koop bij HEMA en is online of met een winkelafspraak te bestellen.

HEMA lanceert het ultieme Koningsdag-bier Lowlander Tompouce Ale
(Afbeelding: Lowlander)

Het biertje bevat 5% alcohol en bevat lactose en gluten. We vermoeden dat je er, net als bij echte tompoucen tijdens Koningsdag, snel bij moet zijn. Het unieke drankje gaat namelijk al behoorlijk viral op social media, om de vergelijking met zoete broodjes maar achterwege te laten.

Traditioneel knoeien

Toch meer van normale biertjes een een standaard tompouce? Bekijk dan hier hoe je het gebakje op de best mogelijke manier eet. Ook lekker tijdens Koningsdag, om prins pils te eren: deze 6 heerlijke gerechten met bier als ingrediënt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.