Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Horror-icoon zegt vaarwel: ‘Einde is een bitch, mijn personage ook’

Na zeven films neemt een van de meest iconische personages uit het horror-genre afscheid. Jamie Lee Curtis, die Laurie Strode speelt in de Halloween-franchise, is vanaf komende donderdag voor het laatst te zien in een film uit de reeks. “Eindes zijn een bitch, maar dat is mijn personage ook.”

De eerste Halloween verscheen in 1978. Michael Myers vermoordt op zesjarige leeftijd op de avond van Halloween vanuit het niets zijn zus Judith met een keukenmes. Hij wordt opgesloten in een inrichting, maar ontsnapt vijftien jaar later. Al die tijd heeft hij geen woord gesproken en geen emotie vertoond. Hij steelt een masker en een aantal messen en zet koers richting zijn geboortedorp Haddonfield (Illinois). Hij blijkt het voorzien te hebben op oppas Laurie Strode en haar vriendinnen Annie Brackett en Lynda van der Klok.

Jamie Lee Curtis neemt afscheid van Halloween

Na het eerste deel zijn er, inclusief de nieuwste telg uit 2022, nog twaalf vervolgen of remakes gemaakt. Jamie Lee Curtis is in zeven daarvan te zien als Laurie Strode. Ze is dan ook emotioneel door haar afscheid van de Halloween-filmreeks. De actrice moest haar tranen wegvegen toen haar zaterdag bij een panel voor fans van de franchise tijdens Comic Con in New York werd gevraagd hoe het voelde dat voor haar het horror-verhaal ten einde is gekomen.

“Eindes zijn een bitch, maar dat is Laurie Strode ook”, zei Jamie Lee Curtis over haar personage volgens vakblad Variety tegen interviewer Drew Barrymore. “Wat ik ook ga doen, Laurie Strode is er vanwege jullie en daarvoor bedank ik jullie”, sprak ze de meer dan 5.000 fans toe.

‘Verweven met Laurie Strode’

Volgens de 63-jarige actrice is het iconische personage met haar verweven. “Zonder Laurie Strode had ik niets gehad. Niets. Ik zou geen carrière hebben gehad zonder deze horror-franchise.” Jamie Lee Curtis zwaait af met de film Halloween Ends, die vanaf donderdag te zien is in de Nederlandse bioscopen. Daarin speelt ze de rol voor de zevende keer.

Horror op Netflix

Check hier de films die in oktober op Netflix verschenen zijn, speciaal voor Halloween in 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.