Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Stijl 28 jan 2019
Leestijd: 4 minuten

Haartrends voor mannen: dit zijn dé mannenkapsels van 2019

Als moderne man wil je goed verzorgd voor de dag komen. De juiste kleding en goede schoeisel speelt daarin een belangrijke rol, maar misschien nog wel belangrijker is je kapsel. Een goed geknipte, verzorgde en gestylde haardos is bepalend voor je uitstraling. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste trends op het gebied van herenkapsels. Wij gaan je daarbij helpen en zijn op zoek gegaan naar de mannenkapsels die ervoor gaan zorgen dat jij er ook in 2019 weer strak bij loopt.

De (effed-up) buzz-cut

We beginnen met een kapsel voor de mannen die geen zin hebben om veel moeite te steken in hun kapsel. Tondeuse eroverheen en klaar. Vraag alleen wel aan je kapper of ze de zij- en achterkant net even wat korter kunnen doen dan bovenop. Deze look is vooral aan te raden als je een flinke baard of goede kaaklijn hebt. Dit minimalistische mannenkapsel leidt namelijk minder af. Perfect om extra aandacht te leggen op die baard waar je zo trots op bent.

Nieuw dit jaar is de effed-up buzz-cut. Ook hierbij is de tondeuse het strijdwapen, maar wordt hij iets losser gehanteerd. Het hoeft niet perfect en je laat wat meer haar zitten op de bovenkant. het resultaat is een warrig en onderhoudsarm kapsel.

Slag, golven en krullen

De gestylde kapsels van de afgelopen jaren zijn ook in 2019 weer populair, maar dit jaar hoeft het niet meer zo strak te zijn. Slag, golven en krullen mogen weer omarmd worden. Zelf als je ze van je zelf niet hebt is het toegestaan om hulpmiddelen gebruiken. We begrijpen dat je niet meteen de stijltang van je vriendin gaat gebruiken, maar begin eens met een ronde borstel en föhn. Laat je haar wat langer groeien en durf te experimenteren met bijvoorbeeld Rock God Rings.

The brownout

Niet zozeer een kapsel, maar meer een trend. Het is je misschien wel opgevallen dat er behoorlijk wat mannen zijn die hun haar blond verven. Best heftig en we begrijpen als je er geen fan van bent, maar wat als je het andersom doet? Niet een lichtere kleur in je haar, maar juist donker. Dat is namelijk de nieuwe trend van 2019. Ben je donkerblond van jezelf, ga dan nog een paar tinten donkerder. Tegen het zwarte aan. Ben je tevreden met je kapsel, maar wil je toch iets nieuws proberen? Dan is een brownout misschien het overwegen waard.

De crop fade

Wat goed is, blijft goed. 2018 was het jaar van de crop fade en ook in het nieuwe jaar kun je gewoon voor deze look blijven gaan. Als een kapsel goed genoeg is voor Tom Shelby uit Peaky Blinders, dan is hij ook gewoon goed genoeg voor jou.

De undercut

Vind je bovenstaande mannenkapsels wat aan de heftige kant? Dan kun je ook gewoon voor deze veelzijdige klassieker gaan. Hoe kort of lang je hem draagt kun je zelf bepalen. Zorg er in ieder geval voor dat de zij- en achterkant niet te lang zijn. Verder kun je alle kanten op. Los en warrig tot strak naar achteren of een hoge pompadour. Met de undercut kun je alle kanten op.

De scumbro stijl (fuzzed up)

Zijn die strakke kapsels niet je ding en heb je geen zin om iedere drie weken bij de kapper te zitten? Dan is de scumbro stijl misschien je ding. Goed verzorgd haar, maar dan wel lekker warrig. los en slordig. Neem een potje klei of een bus zeezout spray en ga lekker los. Ideaal als je geen zin hebt om iedere ochtend lang voor de spiegel te staan.

De Serpico Redux

Heb je lang haar, maar zie je die scumbro stijl niet zitten en vind je het niet erg om wat meer tijd aan je haar te besteden? Dan is deze 70’s look misschien wel je ding. Ook als man kun jij je haar in lagen laten knippen. Deze look is zeker niet voor iedere man geschikt, maar als je het juiste haar er voor hebt, is dit juist een geweldige look. Goede baard erbij, aviator zonnebril en je bent helemaal klaar.

Meer mannenkapsels

Nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Klik dan hier voor al onze andere artikelen over mannenkapsels, do’s and don’ts, haartips, trends en meer.

GQ

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.