Pim Jansen
Pim Jansen Games 24 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

GTA-spelers kunnen zich nu laten vaccineren voor een bonus

Spelers van Grand Theft Auto (GTA) kunnen zich in de game nu laten vaccineren met Pfizer. Dat is niet alleen een geinige tool, maar spelers krijgen er ook exclusieve extra’s voor terug. Het grotere doel is een hogere vaccinatiegraad.

Waar we in Nederland erg goed kunnen zeuren over eigenlijk heel weinig, zijn de problemen in Brazilië rond COVID-19 pas echt serieus. In een noodgreep om de vaccinatiegraad daar omhoog te krijgen, probeert Pfizer nu onder meer miljoenen gamers te bereiken.

Vaccineren met Pfizer in GTA RP

Daarvoor heeft Pfizer de krachten gebundeld met Outplay, dat de Cidade Alta-server met een dagelijks bereik van 6 miljoen gamers beheert. Via deze server kun je Grand Theft Auto RolePlay (GTA RP) spelen. Dit is een onofficiële variant op de traditionele game. De campagne is gemaakt met reclamebureau Ogilvy.

In de populaire game GTA RP moet je missies voltooien om extra’s te bemachtigen. En vanaf nu is een vaccin van Pfizer een nieuwe missie. Daarbij is ook de hashtag #InGameVaccine in het leven geroepen. Als speler voltooi je de missie door een priklocatie in de game te bezoeken en je avatar daar te laten vaccineren. Als je ook in het echt een vaccin (al dan niet van Pfizer) hebt ontvangen, kun je een speciale afbeelding delen op social media.

Lage vaccinatiegraad in Brazilië

Met een gek als president is het geen verrassing dat de vaccinatiegraad in Brazilië laag is. Waar in Nederland 84% zich heeft laten vaccineren, ligt het percentage in Brazilië op slechts 60. Door GTA-spelers zich in de game te laten vaccineren, wil Pfizer onder een grote groep jongeren meer bewustwording creëren over het belang van een vaccin. Dit moet uiteindelijk de vooroordelen en misinformatie wegnemen en de vaccinatiegraad omhoog stuwen.

GTA RP-spelers die zich laten vaccineren krijgen een speciale blauwe band om de arm van hun avatar. Ook krijgt het digitale karakter extra bescherming, waardoor het missies in de game langer volhoudt. Of Pfizer deze campagne ook in andere landen gaat uitrollen, is niet bekend. Een opmerkelijk detail is dat het om een onofficiële versie van de game gaat. De uitgever van de officiële Grand Theft Auto heeft nog niet gereageerd, meldt AdAge.

Niet bekend met het vaccin van Pfizer? Check dan deze geruststellende feiten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.