Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 22 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

GPT-4 bedenkt winstgevend bedrijf met 100 dollar startkapitaal

Wat als je een winstgevend bedrijf wil starten en maar 100 euro startkapitaal hebt? Welnu, dan klop je aan bij GPT-4 voor een slim businessplan. Vraag Dall-E nog even om een logo en je kunt aan de slag met een bedrijf dat is opgezet door kunstmatige intelligentie.

GPT-4 is de op 14 maart 2023 uitgebrachte opvolger van GPT-3 (in de volksmond vooral Chat GPT genoemd). Deze multimodaal van OpenAI is niet meer alleen getraind op teksten, maar ook op beelden, geluiden en video’s. De AI-tool zou in alle opzichten superieur zou zijn aan de eerder uitgebrachte modellen.

Winstgevend bedrijf met 100 euro startkapitaal

Merkontwerper, schrijver en AI-adept Jackson Greathouse Fall nam de proef op de som en gaf GPT-4 opdracht een bedrijf te bedenken, met hemzelf als contactpersoon. Doel: zoveel mogelijk geld verdienen met een startkapitaal van 100 dollar.

Het antwoord namens de kunstmatige intelligentie volgde in luttele seconden. GPT-4 adviseerde om een bedrijf rond affiliate marketing op te zetten middels een website met eco-vriendelijke en duurzame woonproducten. Naam: Green Gadget Guru, een website die inmiddels live is.

GPT-4 bedenkt eco-vriendelijke affiliate marketing

Maar daarvoor waren nog wel wat tussenstappen nodig. Zo werd aan Dall-E, tevens onderdeel van OpenAI, gevraagd een logo te ontwerpen. Dat terwijl de kunstmatige intelligentie achter GPT-4 de puntjes op de i zet rond advertentiebudgetten, investeerders, slimme nieuwsbrieven en meer slimmigheidjes die nodig zijn om uit te groeien tot winstgevend bedrijf. Bekijk alle stappen hieronder, en geef gerust zelf ook eens AI de opdracht om iets voor jou te verzinnen met 100 dollar startkapitaal.

Vind je 100 dollar nog steeds veel? Lees in dit artikel hoe je een bedrijf zonder startkapitaal en kunstmatige intelligentie als GPT-4 opzet.

Kunstmatige intelligentie over beleggen

Check ook dit wijze advies over beleggen van kunstmatige intelligentie, dat toch niet zo wijs blijkt te zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.