Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 31 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De gouden tip voor LinkedIn waar niemand aan denkt

Je bent vast heel bedreven op LinkedIn, we willen je niet onderschatten. Maar er is één gouden tip waar bijna niemand aan denkt. Vooral handig als je in het oog van recruiters, HR-afdelingen en bedrijven wil blijven.

Toegegeven, deze tip komt niet van onszelf. De gamechanger is TikTok op geslingerd door J.T. O’Donnell, carrièrecoach en CEO van WorkItDaily.

Tip: update om de 2 weken je headline op LinkedIn

TikTok is allang niet meer alleen een sociaal netwerk waarop tieners rare dansjes uitvoeren. Bedrijven verzinnen complete marketingstrategieën, die vaak overigens niet werken. Maar je kunt er ook wat leren. En deze tip op LinkedIn werkt volgens carrièrecoach J.T. O’Donnell dus wel.

@j.t.odonnell

1 Tip You’ve NEVER Heard About Using LinkedIn! #linkedintips #linkedinprofile #linkedin #careeradvice #careertips #jobsearchtips #jobsearch #careertok #edutok #careerchange #recruiter

♬ original sound – J.T. O’Donnell

De gouden tip is heel simpel: update om de twee weken je headline (kop) op LinkedIn. Dat is het regeltje dat direct onder je naam staat op je profielpagina. De headline is sowieso een belangrijk onderdeel van je profiel; met de juiste zoekwoorden vertel je recruiters en wervingsmanagers dat je die vaardigheden hebt en waar je expertises liggen. Op zich logisch, maar je denkt er vast niet aan om het riedeltje iedere twee weken te wijzigen.

Voed het algoritme

“Je moet jouw headline op LinkedIn elke twee weken bijwerken, omdat het algoritme altijd kijkt naar mensen die onlangs hun profiel hebben bijgewerkt”, legt carrièrecoach J.T. O’Donnell uit.

“De eerste keer dat je jouw profiel bijwerkt, zie je meer activiteit en profielweergaven. Daarna zal je merken dat het begint af te nemen, doordat je niet meer zo hoog in de zoekresultaten staat. Maar als je om de twee weken je profiel bewerkt, iets in die headline verwisselt en op ‘Opslaan’ klikt, activeert het algoritme je profiel hoger. En zo zorg je ervoor dat recruiters consequent naar je profiel kijken.”

LinkedIn en burn-outs

Bij LinkedIn werken is overigens ook geen straf. Check deze geniale maatregel tegen burn-outs onder het personeel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.