Alrik de Jong
Alrik de Jong Tweedehands auto's 7 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze Lamborghini-occasion is een puntgave classic van €22.500

Dit is je kans op een Lamborghini-occasion onder de 30 duizend euro. Oké, dan heb je wel een gerestaureerde tractor. Maar goed, die stond dan wel weer aan de bakermat van het legendarische automerk.

Voordat Lamborghini (wel goed uitspreken, net als spaghetti) sportwagens bouwde, was het een landbouwvoertuigenfabrikant. Nog steeds trouwens, maar inmiddels staat de Italiaanse autobouwer vooral bekend om zijn puntige supercars.

Gerestaureerde Lamborghini 1R uit 1963

De 1R is de eerste tractor die Lamborghini op de markt bracht. Je had destijds verschillende edities. Zo was de ene editie geschikt voor wijnranken, terwijl de ander was gemaakt voor in de weilanden. Deze heerlijke occasion dan wel oldtimer behoort met zijn maai-instrument tot de laatste categorie.

goedkoopste lamborghini 1r occasion van Nederland tractor
(Afbeelding: Auto Motor Classic)

Laten we wel wezen, op deze blauw-oranje tractor trek je meer bekijks dan in zo’n patserige sportauto met zijn ordinaire looks. “Deze Lamborghini 1R is volledig gerestaureerd met louter originele materialen. En uitgevoerd in de originele kleurstelling”, vertelt een medewerker van Auto Motor Classic, waar de tractor in de showroom staat, tegen Manners.

Goedkoopste Lambo-occasion in Nederland

Het mag dan een tractor zijn, dit is in onze vlugge zoektocht de goedkoopste Lamborghini-occasion die we in Nederland kunnen vinden. Er zal vast nog wel ergens een goedkopere te vinden zijn, maar niet in deze puntgave staat.

goedkoopste lamborghini 1r occasion van Nederland tractor amc
(Afbeelding: Auto Motor Classic)
goedkoopste lamborghini 1r occasion van Nederland tractor, boerenprotest
(Afbeelding: Auto Motor Classic)

De gerestaureerde Lamborghini 1R staat bij Auto Motor Classic te koop voor 22.500 euro. “De drang om de tractor te verkopen is niet heel groot, hij staat ook mooi in de showroom. Maar alles is te koop”, besluit de medewerker van de autozaak vol klassiekers.

Dit kost de koppeling van een Gallardo

Wel op zoek naar een betaalbare Lamborghini-occasion, maar geen aspiraties om mee te rijden met de boerenprotesten? Dan kom je waarschijnlijk thuis met een Gallardo. Weet dat onderdelen dan wel behoorlijk duur zijn. Dit kost bijvoorbeeld de koppeling van die sportwagen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.