Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 24 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Goedkoopste Funda-huis met energielabel A++++ blijkt mini-villa

Mooi en duurzaam wonen hoeft niet duur te zijn, zo bewijst deze heuse mini-villa die voor minder dan de gemiddelde huizenprijs te koop staat op Funda. Het is zelfs het goedkoopste huis met energielabel A++++.

En dat is van belang. Niet alleen bespaar je op stookkosten en doe je Greta Thunberg deugd, ook is de bank bereid een grotere hypotheek te verstrekken. Eerder vertelden we je al hoeveel je extra kunt lenen bij elk energielabel.

Stijlvol als een villa

De Funda-woning is vorig jaar in Silvolde gebouwd. Dit is een Gelders dorpje in de Achterhoek. Groot is het huis niet; het woonoppervlak bedraagt een bescheiden 90 vierkante meter en ook de achtertuin van 16 vierkante meter is niet bepaald groot.

Villa Funda huis woning te koop goedkoop betaalbaar hypotheek energielabel A++++
(Afbeelding: Makelaardij Oude IJssel)

De benedenverdieping is √©√©n grote ruimte, waarbij de stijlvolle keuken en open woonkamer met elkaar verbonden zijn. ‚ÄúDe keuken is uitgerust met een kookplaat, een afzuigkap, een oven en een vaatwasser‚ÄĚ, schrijft de makelaar bij de advertentie.

Prijs van het Funda-huis met energielabel A++++

Achteraan leidt een schuifpui je naar de overkapping in de achtertuin. De woonkamer van de mini-villa is voorzien van royale hoekbank en een bureautje waaraan je kunt werken. Tussen de keuken en de zithoek vind je een gangetje en een toilet. Daartegenover tref je de trap die je naar de eerste etage brengt. Die is opgedeeld in twee knusse slaapkamers, een moderne badkamer en een berging.

Wat kost deze Funda-woning? 350.000 euro. Een stuk minder dan de gemiddelde huizenprijs van ruim vier ton. Bovendien kun je dankzij zijn energielabel A++++ maar liefst 40.000 euro extra hypotheek krijgen van de bank, waardoor deze mini-villa plots vrij betaalbaar is.

Alternatief

Zoek je een nog betaalbaarder alternatief? Check dat dit vrijstaande pareltje. Het moderne Funda-huis is al helemaal af en kost minder dan de helft van de woning die we in dit artikel hebben uitgelicht. Bovendien heeft-ie een grotere tuin.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.