Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 22 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nostalgische kaskraker Ghostbusters: Afterlife verrast met box office

Ghostbusters: Afterlife, de nieuwe film die dankzij deze Nederlander zo’n nostalgisch karakter heeft, doet goede zaken wat betreft de box office. Ook in het tweede weekend werden tientallen miljoenen bij elkaar geharkt.

De film voelt overigens niet alleen qua special effects alsof je terug gaat naar de jaren 80. Ook maken de originele castleden Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson en Sigourney Weaver onderdeel uit van de huidige cast. Niet zo gek dat veel mensen dit feestje willen herbeleven.

Ghostbusters: Afterlife knalt door in de box office

De nieuwe Ghostbusters-film Afterlife deed afgelopen weekend dus weer goede zaken gedaan in de Amerikaanse bioscopen. De derde officiële film in de reeks bracht 44 miljoen dollar op. Dit is boven verwachting, stelt het vakblad The Hollywood Reporter.

Producent Sony is uiteraard blij met deze resultaten. In Amerika staat Thanksgiving voor de deur, dan gaan veel families naar de bioscopen toe. Wereldwijd bracht de film in het eerste weekend al 60 miljoen dollar op.

In de geest van Egon Spengler

De sequel van de twee hitfilms uit de jaren 80 vertelt hoe het de familie van voormalige spokenjager Egon Spengler is vergaan. Na zijn overlijden betrekt zijn dochter met haar kinderen zijn oude boerderij en ontdekken zij erfelijk belast te zijn met zijn gave.

Vijf jaar geleden werd al een poging gedaan de oude reeks te recyclen, maar een versie met vrouwelijke ghostbusters flopte zowel bij critici als bij publiek. Ghostbusters: Afterlife werd gemaakt door regisseur Jason Reitman. Hij is de zoon van Ivan Reitman, de regisseur die de eerste twee films maakte. De Nederlandse special effects-man Arjen Tuiten, recentelijk genomineerd voor twee Oscars, verzorgde met zijn team alle special make-up effecten in de film, alle make-up-protheses en alle ‘animatronic creature-effects’.

Ghostbusters: Afterlife draait op dit moment ook in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de tijden en tickets.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.