Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 23 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Georgina Verbaan in lingerie voor de FHM500 van 2023

In 2004 stond ze op een van de meest iconische covers van Playboy (foto’s). Nu, bijna twintig jaar later, is Georgina Verbaan te zien in de FHM500 van 2023 met een lingerieshoot. Hier zijn de eerste beelden.

De FHM500 heeft in 2023 voor het eerst in de geschiedenis een deels vrouwelijke jury. Ook volstrekt logisch, want waarom zouden alleen mannen mogen beslissen over de mooiste vrouw van Nederland? De winnaar is nog niet bekend, de eerste shoots druppelen wel door.

Georgina Verbaan in lingerie voor FHM500

Zo is Georgina Verbaan een van de Nederlandse heldinnen die te zien is in een nieuwe fotoshoot. De 43-jarige actrice stond in oktober 2000 in lingerie op de cover van de allereerste editie van FHM. Een jaar later won ze ook de eerste FHM 100 Sexiest.

georgina verbaan, lingerie, fhm500 2023, fotoshoot, video, foto's
Georgina Verbaan (Afbeelding: FHM / Anne Timmer)
georgina verbaan, lingerie, fhm500 2023, fotoshoot, video, foto's, cover 2000
Georgina Verbaan op de eerste Nederlandse FHM-cover (Afbeelding: FHM)

Nu, 24 jaar later, siert Georgina Verbaan niet de cover van de FHM500, maar vult ze wel een aanzienlijk deel. “Ik herinner me die fotoshoot uit 2000 nog vaagjes. Ik stond vrij reactief in het leven. En vanuit GTST, waar ik net uit kwam, had ik geleerd dat als er bij de persdienst een aanvraag binnenkwam voor een interview of shoot, dat je dat dan gewoon moest doen”, zegt de actrice. “Ook na mijn rol in die soap bleef dat idee hangen. Het heeft jaren geduurd voor ik erachter kwam dat dat allemaal helemaal niet hoeft. Dat je ook nee kan zeggen. Maar ik heb nergens spijt van hoor.”

Eerste beelden van de shoot in 2023

De shoot in de FHM500 van 2023 is voor Georgina Verbaan de derde shoot voor het magazine. Ditmaal had ze zelf veel inspraak in de opzet van de shoot in lingerie. “Ik heb de male gaze die graag naar een passieve, pleasende, onderdanige, welgevallige vrouw kijkt, sorry heren, buiten de deur willen houden. Maar het verbaasde me hoe snel je toch bijna met een vinger in je mond zit. Zoiets is gewoon volledig geïnternaliseerd. Dus of het helemaal gelukt is, weet ik niet. Maar evengoed een interessant experiment”, aldus de Nederlandse actrice. Bekijk in deze video de eerste beelden.

Uit dezelfde generatie als Georgina Verbaan komt Victoria Koblenko, ook een bekend gezicht in de FHM500. Zij toog zich in 2021 opnieuw in lingerie voor het magazine. Bekijk die fotoshoot hier. Op 1 juni worden de vijfhonderd mooiste vrouwen van Nederland in 2023 onthuld. Hou de website van FHM in de gaten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.