Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Gen V: The Boys krijgt een bloederige spin-off

Maak kennis met de bloederige eerste trailer voor Gen V, een spin-off van The Boys die belangrijker is dan je doorgaans van spin-offs gewend bent.

De afgelopen dagen vond in Brazilië Comic Con Experience plaats, een grootschalige confererentie rondom videogames, comics, films en series. Die naam mag je snel weer vergeten, maar een specifieke show die er werd onthuld is zeker het onthouden waard.

Gen V: superhelden-universiteit

Dan hebben we het over Gen V, een bloederige spin-off van het al allesbehalve zoetsappige The Boys. Amazon Prime Video onthulde de tweede spin-off van de hitserie middels een opvallende trailer. Tweede, ja: eerder dit jaar kwam de animatieserie Diabolical uit.

Gen V speelt zich af op Amerika’s enige universiteit voor jongvolwassen superhelden (uiteraard gerund door Vought International) en volgt de levens van vol hormonen gepompte, competitieve superhelden terwijl ze hun fysieke, seksuele en morele grenzen op de proef stellen en strijden om de toppositie binnen de school. Alles draait om de officiële ranking van de universiteit. Als je het wil maken als superheld, dan moet je bovenaan staan. En daar gaan de jonge talenten ver voor. Erg ver.

We hebben het hier immers over een spin-off van The Boys. Een superheldenserie die vooral opvalt door de zwarte humor, het vergaande geweld en heerlijke satire op het superheldengenre. Al vanaf de eerste aflevering van de reguliere serie is het duidelijk dat Prime Video verder dan zelfs DC gaat, en al helemaal verder dan Marvel.

Team achter The Boys

Gen V wordt geproduceerd door Michele Fazekas en Tara Buttes, die eerder voor Marvel Studios het ondergewaardeerde Agent Carter afleverden. Uiteraard zijn ric Kripke, Seth Rogen en Evan Goldberg ook aan boord als producenten. Fans van The Boys worden dus hopelijk op hun wenken bediend.

De cast van de spin-off bestaat onder andere uit Jaz Sinclair, Chance Perdomo, Lizze Broadway, Shelley Conn, Maddie Phillips, Patrick Schwarzenegger en Clancy Brown, en de eerste trailer bevestigt dat The Boys-sterren Jessie T. Usher, Colby Minifie en P.J. Byrne ook voorbij zullen komen.

Bambi komt terug als bloederige horrorfilm (en Disney is niet blij)

Belangrijker dan je denkt

Showrunner Eric Kripke benadrukte eerder dit jaar namelijk al dat Gen V zeker beinvloed zal worden door gebeurtenissen uit The Boys, en andersom: “Er is zeker een cross-over, en we doen ons best om een ​​universum te ontwerpen waarin sommige problemen en verhaallijnen in seizoen drie van The Boys terugkomen in het eerste seizoen van de spin-off”, aldus Kripke eerder dit jaar in een gesprek met Collider. “Zo zullen er ook verhaallijnen ontstaan in de spin-off die we weer op zullen pakken in seizoen vier van The Boys.”

Slecht nieuws van Amazon

Het klinkt allemaal tof en ambitieus en de eerste trailer belooft al veel goeds. Het slechte nieuws? Amazon heeft nog geen releasedatum voor Gen V bekendgemaakt. Fans moeten het doen met de belofte dat de show ergens in 2023 zijn debuut gaat maken op Prime Video. Ach, in de tussentijd kun je daar de eerste drie seizoenen van The Boys streamen, evenals de animatieserie Diabolical. Of check de spectaculaire eerste volledige trailers voor The Last of Us en The Witcher: Blood Origin.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.