Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Stijl 6 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

G-Star RAW en Henk Schiffmacher komen met bijzondere samenwerking

Henk Schiffmacher en G-Star RAW hebben elkaar gevonden in een bijzondere samenwerking. De tattookoning van Nederland en het kledingmerk bundelen hun krachten met als resultaat een limited edition denim salopette, vol verhalen, symbolen en mythologie. Een samenwerking waarin vooral artistieke en persoonlijke expressie centraal staan.

Dat deze samenwerking een salopette (beter bekend als de tuinbroek) heeft opgeleverd, is zeker geen verrassing. Het is met afstand het favoriete kledingstuk van Henk Schiffmacher en hij draagt dan ook dagelijks een salopette.

Henk Schiffmacher over de salopette

“Het kledingstuk (salopette) geeft letterlijk ruimte om je vrij te bewegen en zo je professie uit te oefenen. De oorsprong van de salopette ligt dan ook in werkmanskleding en past bij het ambacht dat ik uitvoer. Daarbij, denim vormt zich naar het lichaam. Daardoor voelt het steeds meer aan als een tweede huid. Ik draag ze tot op de draad”, aldus Henk.

Henk Schiffmacher x G-Star Raw-2
De salopette (Afbeelding: G-Star RAW)

De nieuwe salopette van G-Star RAW is Henk Schiffmacher op het lijf geschreven. Deze zit vol verwijzingen naar het ambacht, de passie en alle verhalen van de tattookoning. Zo zijn de stiksels een verwijzing naar tribale tatoeages die Henk Schiffmacher op zijn benen heeft. Deze van oorsprong Polynesische tatoeagekunst laat zich kenmerken door lijnpatronen en zijn al eeuwenoud.

G-Star RAW x Henk Schiffmacher

Ook de eigen signatuur van Schiffmacher is terug te vinden in deze G-Star RAW salopette. Zo is zijn befaamde visuele handtekening, een knipogende doodskop smiley, terug te vinden op de achterzijde van de tuinbroek. De inspiratie hiervoor haalde hij uit Mexico. Daar vond hij een houten kruisje met daarop een schedel afgebeeld.

Henk Schiffmacher x G-Star Raw-2
voor en achter (Afbeelding: G-Star RAW)

Naast deze kunstzinnige toevoegingen komt ook het ambacht van Henk Schiffmacher terug in de salopette. G-Star RAW heeft naar oude tuinbroeken van Nederlands bekendste tatoeëerder gekeken, en dan vooral naar de slijtplekken. Deze komen terug in de nieuwe salopette om duidelijk te maken dat dit een kledingstuk is waarin gewerkt wordt.

Binnenkort in de winkel en online

De G-Star RAW x Henk Schiffmacher Salopette ligt vanaf 5 augustus in geselecteerde stores en is verkrijgbaar op g-star.com. Je moet er echter wel snel bij zijn, want deze door Schiffmacher gesigneerde Salopette verschijnt in beperkte oplage.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.