Redactie
Redactie Human Interest 9 nov 2017
Leestijd: 4 minuten

Als je deze zaken herkent zit je in de friendzone

De friendzone is een plek waar je niet wilt zijn. Eigenlijk hoor je nog liever keihard dat de dame in kwestie geen interesse in je heeft dan dat je (wellicht wel tegen beter weten in) blijf hopen. Treurig genoeg heeft niet iedereen door wanneer hij in deze hopeloze situatie is aanbeland, daarom hier enkele punten die aangeven dat jij je in de friendzone bevindt, goede vriend.

1. Ze introduceert je als ‘haar beste vriend’

Deze ‘titel’ verschaft veel duidelijkheid, hoewel overal natuurlijk uitzonderingen op zijn. De uitzondering zou kunnen zijn dat zij toch echt wel een oogje op je heeft, maar niet weet of dit wederzijds is. Wanneer ze geconfronteerd wordt met ‘wie is hij?’ kan ze op safe spelen door jou te bombarderen tot haar beste vriend.

Maar ga er in 99% van de gevallen maar vanuit dat ze dit doet omdat ze het écht zo ervaart of omdat ze je niet wil kwetsen.

2. Ze behandelt je als haar beste vriend

Action speaks louder than words. Waar er bij het eerste punt nog enige reden tot twijfel kan zijn, laten haar acties weinig ruimte tot twijfelen over. Als zij je ook behandelt als haar beste vriend, dan ben je dit vrijwel zeker ook voor haar.

Bespreekt ze haar problemen met jou, ben jij degene tot wie zij zich richt wanneer ze niet lekker in haar vel zit? Zoekt ze hulp bij jou? En benadrukt ze regelmatig dat je zo’n goede vriend bent? Dan ben je met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook echt haar maatje.

3. Dingen die awkward zouden moeten zijn, zijn het niet

Als er sprake is van wederzijdse aantrekkingskracht, is het normaal dat bepaalde situaties een beetje awkward zijn. Dit heeft te maken met bewustzijn en dat kan ‘m zitten in kleine details. Hoe reageert ze wanneer je haar treft in een luie zondagsoutfit? Is ze (haast onmerkbaar) licht gestrest dat ze er niet beter voor je uitziet of voelt ze zich op haar gemak? Het eerste kan een goed signaal zijn richting jou, het tweede is waarschijnlijk niet zulk goed nieuws.

Een beetje seksuele spanning tussen man en vrouw is normaal. Sterker nog: als dit volledig ontbreekt, moet jij je zorgen maken. Bepaalde dingen hóren een beetje awkward te zijn als er sprake is van een overspringende vonk. Als zij ‘zo lekker haarzelf kan zijn’ bij jou, voelt ze zich waarschijnlijk iets té veel op haar gemak en is er van haar kant louter sprake van een goede vriendschap die nooit zal ontaarden in meer.

4. Of het is juist andersom

Het tegenovergestelde van het vorige punt kan ook een sterke indicatie zijn: zijn dingen die niet awkward moeten zijn dit ineens wel?

5. Haar omgeving weet van alles over jou

Als haar vriendinnen dingen over jou weten, dan zijn er grofweg twee mogelijkheden. De gunstige mogelijkheid is de ‘Oh, dus dát is hem’-factor. Dit verraadt duidelijk dat zij in vertrouwelijke kring op z’n minst gehint heeft over haar gevoelens voor jou.

De wat minder gunstige mogelijkheid is wanneer haar vriendinnen van alles over jou weten en dan vooral details die niet zo spannend zijn. Ze heeft overduidelijk over je verteld, maar omdat ze je oprecht beschouwt als een goede vriend.

 

6. Er is activiteit in haar liefdesleven

Als je elkaar nét kent en ze heeft ook aandacht voor andere mannen, dan is er niets aan de hand. Een beetje competitie kan geen kwaad en geen man belandt in de eerste weken in de friendzone. Als jullie elkaar echter al langer kennen en er sprake is van een band, dan moet je gaan opletten.

Flirt ze met andere mannen, heeft ze dates of misschien wel one night stands: sorry bro, maar dan ben je echt gefriendzoned en kom je er ook niet meer uit. Als ze hier ook nog eens openlijk met jou over praat, dan is dit een absolute zekerheid. .

7. De moeder aller friendzone-acties

Wellicht ben je blind voor de waarheid. Dat kan, want hoop doet leven, maar er is één zin, één moeder der friendzone-acties die iedere man zou moeten kennen en erkennen: ‘Waarom kan ik niemand vinden zoals jij’? Ouch, recht in de mannelijkheid. Ja ze is op zoek, ja ze vindt jou te gek maar ze is op zoek naar ‘iemand zoals jij’. Lees: een man met wie ik wel zo fijn kan praten en lachen als met jou, maar dan mét seksuele spanning.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.