Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 21 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Formule 1-auto Lewis Hamilton verkocht voor fortuin

Lewis Hamilton is sinds afgelopen zondag het gesprek van de dag door het incident met Max Verstappen. Of je nou van de Formule 1-coureur houdt of hem haat, de imposante carrière van de Engelsman is niet te ontkennen.

Met 99 overwinningen heeft hij de meeste races gewonnen van alle Formule 1-coreurs ooit. Een van deze overwinningen reed hij in de McLaren MP4-25A. Deze auto werd afgelopen weekend aangeboden tijdens een veilingevent bij de Grand Prix van Engeland.

Lewis Hamilton won een GP in deze wagen

Lewis Hamilton won met de auto de Gran Prix van Turkije in 2010, maar de Formule 1-auto werd ook ingezet tijdens de GP van China in datzelfde jaar.

Lewis Hamilton, Formule 1, Auto
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

De voormalige raceauto van Lewis Hamilton beschikt over een motor die we vandaag de dag niet meer zien in de Formule 1. De 2.4 liter V8 van Mercedes-Benz maakt tot wel 18.000 toeren per minuut.

Formule 1-auto volledig gerestaureerd

Deze motor is in 2019 teruggestuurd naar de fabriek van Mercedes om hem weer helemaal ‘als nieuw’ te maken. De auto stond al sinds 2010 gestald bij McLaren en zag pas weer in 2019 het daglicht, nadat hij werd gerestaureerd. McLaren demonteerde de auto, testte alle onderdelen en verving ze waar nodig.

Lewis Hamilton, Formule 1, Auto
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

Veilinghuis RM Sotheby’s verwachtte dat de de auto van Lewis Hamilton zo’n 4,2 tot 5,9 miljoen euro zou opbrengen. Maar bieders bleken nog meer over te hebben voor de unieke Formule 1-auto. De nieuwe eigenaar bood 5,6 miljoen euro. Hiermee is het de op een na duurste F1-auto ooit verkocht. Alleen de Ferrari F2001 van Michael Schumacher leverde in 2017 meer op. Deze ging voor zo’n 6,3 miljoen euro over de toonbank.

Het wagenpark van de Britse coureur

Naast peperdure Formule 1-auto’s op het circuit rijdt Lewis Hamilton ook privé in prijzige bolides. Neem een kijkje in zijn imposante wagenpark.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.