Felix Decavel
Felix Decavel Fitness 30 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Met deze fitness-oefeningen zie je het snelst resultaat

Het spijt ons alvast. We beloven dat je ons meermaals zal vervloeken in de sportschool. Alleen maar een goed teken. Met deze fitness-oefeningen haal je de snelste resultaten en ben je in geen tijd klaar om met een sixpack de zomer aan te vatten.

En over vloeken gesproken; volgens onderzoek moeten sporters de mond zo min mogelijk spoelen. Schelden tijdens een workout verhoogt namelijk de prestatie met 2 tot 4 procent. En de kans op een vechtpartij.

Maar met deze sportschool-oefeningen is de kans groot dat je ook die sparringsronde winnend afsluit. Belangrijk daarbij: zoveel eiwitten moet je eten voor daadwerkelijk resultaat.

Workout in de sportschool met snel resultaat

Hopelijk heb je de conditie tijdens het afgelopen regenseizoen in ieder geval goed kunnen trainen. Om op tijd een sixpack te bouwen voor de zomer kan het namelijk geen slecht idee zijn om de cardio-sessies te halveren. Want voor de snelste resultaten tijdens je volgende gym-sessie, zijn anaerobische oefeningen met een hoge intensiteit volgens fitness-goeroe’s een stuk effectiever dan langdurige aerobische.

Anaerobische oefeningen

Oefeningen zoals squats, deadlifts en presses zijn daarom enkele van de meest efficiënte calorie-verbrandende oefeningen, omdat ze ook meerdere spiergroepen tegelijk trainen. Ze kunnen je helpen kracht en vetvrije massa op te bouwen, aangezien je spieren zich aanpassen aan de uitdaging, wat je metabolisme na verloop van tijd kan stimuleren.

Begin de workout met 6 tot 12 reps van elke oefening afhankelijk van je niveau, zonder rustpauze in te lassen tussendoor. Indien deze workout te licht of te zwaar is, kun je het aantal altijd optrekken of verminderen natuurlijk. Maar belangrijk is dat je aan het eind van de workout ook aan het einde van je Latijn bent. Ga dus door tot spierfalen; met ander woorden tot het je niet meer lukt om een herhaling uit te voeren.

  • 6 – 12 squats met halter
  • 6 – 12 deadlifts
  • 6 – 12 presses

Begin altijd met lichte gewichten en krik de zwaarte langzaam op. Op die manier zijn de snelle resultaten niet alleen tastbaar, maar voel je ook meteen de vooruitgang en word je minder snel gedemotiveerd.

Gewichtsoefeningen

Probeer nog even vol te houden en meteen door te gaan naar het volgende deel van de workout. Indien je toch te uitgeput bent, rust dan niet meer dan 5 minuten uit. Ook bij gewichtsoefeningen kun je snelle resultaten bereiken en een sixpack hebben als je meerdere spieren tegelijk aan het werk zet.

  • 6 -12 push-ups
  • 6 – 12 step-ups
  • 6 – 12 hangs / pull-ups

Push-ups zijn ideaal om de spieren in je onderlichaam, rug en armen te trainen terwijl step-ups (al dan niet met extra gewicht op de schouders) perfect zijn voor de beenspieren. De volgende en laatste fitness-oefening is dan weer perfect voor de spieren in het bovenlichaam. Bovendien kun je ze hanteren als een soort zelftest om te checken hoever je al gekomen bent. Zodra de 10 hangs eerder als kinderspel aanvoelen, switch je ze om voor daadwerkelijke pull-ups. Ook al kom je niet meteen aan tien stuks, zullen de resultaten snel zichtbaar zijn.

Lees ook hoe Chris Hemsworth zich voorbereidt op grote Hollywoodfilms. Of steek dankzij de Action een thuisgym in elkaar voor minder dan 300 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.