Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 31 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Film met Succession, White Lotus én Social Network-ster bejubeld

Wauw, als film- en serieliefhebber komt er een film aan om je vingers bij af te likken. A Real Pain is in première gegaan op het Sundance Film Festival 2024 en de cast met sterren uit Succession, The White Lotus en The Social Network maken volgens filmcritici hun beloftes waar.

Er is sowieso een rits veelbelovende films in première gegaan tijdens het Sundance Film Festival 2024. Noteer bijvoorbeeld The American Society of Magical Negroes in je notitieboekje. Evenals Between the Temples, A Different Man en Will & Harper. Ons sprong vooral A Real Pain in het oog.

A Real Pain met Kieran Culkin en Jesse Eisenberg

De film is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jesse Eisenberg, die Mark Zuckerberg speelt in The Social Network. Hij vertolkt zelf ook de hoofdrol, naast Kieran Culkin, die afgelopen maand nog een Emmy won voor zijn rol in Succession.

De film gaat over twee neven en nichten die na de dood van hun oma naar Polen reizen, om te zien waar ze vandaan komen. Daar sluiten zich aan bij een Holocaust-tournee. A Real Pain is een tragikomisch drama, wat ervoor zorgt dat dit zwaarbeladen thema behapbaar wordt, zonder zijn urgentie te verliezen.

Succession, White Lotus, Social Network en meer

Naast de sterren uit Succession en The Social Network heeft ook Will Sharpe, bekend door het tweede seizoen van The White Lotus, een grote rol. Andere acteurs binnen de sterrencast van A Real Pain zijn onder anderen Jennifer Grey (Dirty Dancing), Kurt Egyiawan (Skyfall), Ellora Torchia (Midsommar) en Daniel Oreskes (Law & Order). Oh ja, Emma Stone is mede-producent.

Film succession the social network a real pain
(Afbeelding: Topic Studios)

De première na het Sundance Film Festival 2024 zijn overwegend lovend. Op Rotten Tomatoes scoort de film 92% onder filmcritici. “A Real Pain behoort tot het meest broze en mooiste werk uit Eisenbergs carrière. Spectaculair werk. Ik weet dat het pas eind januari is, maar ik aarzel niet om te zeggen dat ik denk dat dit een van de beste films van het jaar zal blijven”, schrijft Erik Anderson van AwardWatch. Tussen alle lof is er ook een enkele kritische recensie te lezen. “Minder dan verwacht, doet geen recht aan het talent van Kieran Culkin”, schrijft Vanity Fair.

Nog even geduld

Een publieksscore is er nog niet. De première voor het grote publiek volgt later. Of A Real Pain direct naar een streamingdienst gaat of eerst in de bios verschijnt, is nog niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.