Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

FHM roept Katie de Rooij uit tot Buurmeisje van het jaar 2021

De FHM Buurmeisje van het jaar verkiezing is terug! Na een afwezigheid van acht jaar is deze populaire zoektocht naar de mooiste girl next door eindelijk weer een feit. Goed nieuws voor de Nederlandse man én voor Katie de Rooij. De Rotterdamse is namelijk zojuist uitgeroepen tot de grote winnares va 2021.

De FHM Buurmeisje-verkiezing was tot voor kort een traditie uit het verleden. Deze zoektocht naar de mooiste onbekende vrouw van Nederland begon in 2004 en liet ons kennismaken met Angelien, Leoni en Bibi. Helaas kon niet voorkomen worden dat de FHM Buurmeisje-verkiezing naar de achtergrond verdween.

De FHM Buurmeisje-verkiezing is terug

Anno 2021 vond FHM-hoofdredacteur Chris Riemens het de hoogste tijd voor een comeback: “We willen graag alle vrouwen in Nederland een kans geven om zich in de kijker te spelen. We krijgen zoveel vragen van vrouwen hoe ze in de FHM 500 kunnen komen, dat we de rentree van de Buurmeisjes-verkiezing in gang hebben gezet.” Chris keek naar de wensen van het volk en liet deze in vervulling gaan.

De FHM Buurmeisje-verkiezing werd weer tot leven gewekt en honderden vrouwen melden zich aan. De redactie ging hier vervolgens mee aan de slag en slaagde erin om een selectie van 72 potentiële Buurmeisjes van het jaar samen te stellen. Via de social media kanalen van partner TABAC Fragrances konden mannen hun stem laten horen. Dat deden ze massaal, want uiteindelijk stond de teller op 13.000 stemmen.

Katie de Rooij wint nipt

Hieruit rolde een top tien waarbij het verschil bovenin echt minimaal was. Daniëlle Grieving en Demi Mulder waren als nummer drie en twee enorm dichtbij, maar ze haalden het net niet om Katie de Rooij te verslaan. En dan bedoelen we ook echt ‘net niet.’ Het gat tussen Demi en Katie was namelijk slechts zeventien stemmen.

Op bezoek bij de winnares

Zo wordt Katie de Rooij nu uitgeroepen tot FHM Buurmeisje 2021. Dit heugelijke nieuws kwam Chris Riemens natuurlijk hoogstpersoonlijk vertellen. Dit deed hij samen met Jeroen Holtrop van De Telegraaf. Hoe dat ging zie je in onderstaande video.

Zoals je kunt zien is Katie in de wolken met deze mooie titel: “Ik kan het bijna niet geloven! Het voelt echt als een grote eer dat ik ben verkozen tot FHM Buurmeisje van het Jaar. Het is een beloning voor alles waar ik naartoe heb gewerkt de afgelopen jaren en het is een opening voor nieuwe kansen.”

Buurmeisje in de FHM 500

Naast de titel FHM Buurmeisje 2021 wint Katie de Rooij ook nog een fotoshoot voor de FHM 500. Huisfotograaf Russell Pearson zal de in Pavo Couture lingerie gehulde Katie gaan vastleggen op de gevoelige plaat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.