Pim Jansen
Pim Jansen Formule 1 17 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Ferrari onthult de donkere F1-75: klaar om de Formule 1 op te schudden

Als er één team een beetje bij Red Bull en Mercedes in de buurt komt, dan is het Ferrari. Vooral met de nieuwe regels in het achterhoofd kan het team wel eens dichterbij komen dan de vorige jaren. Hier is de nieuwe Formule 1-auto van de Italianen voor het seizoen in 2022: de F1-75.

🏎 De auto heeft een donkerdere uitstraling dan zijn voorgangers, er is meer zwart gebruikt in het design. En vanwege het 75-jarige jubileum is voor het eerst in jaren gekozen voor een andere typeaanduiding. De exacte specificaties zijn nog niet bekend, maar hier zie je een eerste overzicht.

De onthulling komt een week na de Formule 1-auto van Red Bull, waar Max Verstappen zijn wereldtitel in moet verdedigen. Daarover lees en bekijk je meer in dit artikel.

Ferrari onthult Formule 1-auto voor 2022

De Ferrari F1-75 is gebouwd volgens de nieuwe technische regels. Over het doel wordt niet geheimzinnig gedaan: Ferrari wil serieus de strijd aangaan met Mercedes en Red Bull in het wereldkampioenschap. Charles Leclerc en Carlos Sainz zijn ook dit jaar de twee rijders.

F1-75, formule 1 auto, 2022, ferrari, maranelo
F1-75 (Afbeelding: Ferrari)

De Italiaanse renstal heeft vorig jaar veel tijd en energie gestoken in het ontwerp van de auto voor dit jaar. De nieuwe regels voor met name de aerodynamica hebben gezorgd voor een grondige aanpassing van de sportwagens. Alles met de bedoeling het inhalen makkelijker te maken en het spektakel in de races te vergroten. Vorig jaar eindigde Ferrari als derde in het kampioenschap van de constructeurs. De Spanjaard Sainz werd vijfde in de individuele titelstrijd.

Tijd om Mercedes en Red Bull aan te vallen

“Nu is het tijd om het team naar een hoger niveau te brengen”, zei Sainz bij de online presentatie. “We willen als coureurs en als team meer succes in 2022. Ik ben er meer dan klaar voor. Vorig seizoen was geweldig omdat ik Ferrari van binnen en buiten heb leren kennen, maar het is nu wel tijd voor de volgende stap”, aldus de coureur die in 2021 vier keer naar het podium reed, maar nog altijd wacht op zijn eerste zege.

F1-75 (Afbeelding: Ferrari)

“We hebben hart en ziel in deze auto gestoken”, zei teambaas Mattia Binotto. “Ik zou graag willen dat de F1-75 in elke grand prix het gevecht met onze rivalen aangaat en de allerbeste is. We hebben uiteraard een verantwoordelijkheid tegenover ons bedrijf en onze partners, maar bovenal wil ik dat deze auto op zo’n manier presteert dat onze fans opnieuw trots kunnen zijn op Ferrari.”

Stijlbreuk: van Ferrari SF21 naar F1-75

De bolide voor 2022 is de opvolger van de Ferrari SF21, en de nieuwe naam is een stijlbreuk. De Italiaanse renstal heeft een streep door de SF-typeaanduiding gezet, die sinds 2015 vaste prik was, De Formule 1-auto voor 2022 heet F1-75 ter ere van een jubileum. Het is 75 jaar geleden is dat de eerste Ferrari-productieauto het levenslicht zag.

Ferrari F1-75, formule 1 auto, 2022, front wings
F1-75 (Afbeelding: Ferrari)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.