Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 28 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit heeft Femke Bol verdiend met twee wereldtitels in Boedapest

Femke Bol is twee keer wereldkampioen geworden tijdens het WK Atletiek in Boedapest. Ze won solo goud op de 400 meter horden en met de estafetteploeg werd ze eerste op de 4×400 meter. Dat leverde haar eeuwige roem op, maar wat heeft ze verdiend aan prijzengeld?

Niet Max Verstappen, maar Femke Bol is onze held van het weekend. Na een krankzinnige eindsprint zorgde ze er in haar eentje voor dat de estafettevrouwen goud haalden op de 4×400 meter. Daarmee schreef ze sporthistorie voor Nederland.

Femke Bol twee keer wereldkampioen

De andere atletes verdienen ook eer, en prijzengeld. Zij heten Eveline Saalberg, Cathelijn Peeters en Lisanne de Witte. Maar kijk nog één keer de eindsprint van Femke Bol terug; wat Maradona voor Argentinië en Napoli was, is deze Amersfoortse voor de Nederlandse estafetteploeg.

Eerder tijdens het WK atletiek won Femke Bol al goud op de 400 meter horden. En eigenlijk hoort er nog een derde wereldtitel op het lijstje te staan, maar we herinneren ons allemaal de val vlak voor de finish nog.

Dit verdiende ze aan prijzengeld op het WK Atletiek

Maar goed, twee wereldtitels is geen slechte score. Vooral niet in de wetenschap dat Femke Bol pas de vierde Nederlandse atleet ooit is met goud op het WK atletiek. Het prijzengeld tijdens het WK atletiek was volgens Runner’s World als volgt.

Prijzengeld individuele disciplines

Goud: 65 duizend euro
Zilver: 32 duizend euro
Brons: 20 duizend euro

Prijzengeld estafette per team

Goud: 74 duizend euro
Zilver: 37 duizend euro
Brons:: 18,5 duizend euro

In totaal heeft Femke Bol dus 83,5 duizend euro gewonnen met haar twee wereldtitels tijdens het WK Atletiek in Boedapest. Maar nog veel belangrijker: deze vrolijke atlete heeft eeuwige roem vergaard.

Vermogen van Max Verstappen

Van rondjes lopen weer terug naar rondjes rijden. Check het vermogen van Max Verstappen en de aandelen waarin hij investeert.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.