Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de favoriete series van Arne Slot op Netflix en Videoland

Feyenoord is weer eens kampioen en we durven te stellen dat dit zonder Arne Slot niet was gelukt. Niet alleen een geweldige trainer en coach, maar vooral ook een doodnormaal mens die thuis met zijn sokjes op de bank voor Netflix en Videoland zit. In de kampioenseuforie onthulde hij zijn twee favoriete series.

Al weken voordat de titel binnen was, heerste in Rotterdam kampioensepidemie. Op de vraag hoe hij Arne Slot aan alle perikelen die daarbij horen ontkomt, gaf hij een simpel antwoord. “In plaats van alle praatprogramma’s zet ik gewoon Netflix op.”

@voetbalprimeur

𝗔𝗿𝗻𝗲 𝗦𝗹𝗼𝘁 kijkt de laatste tijd veel 𝗡𝗲𝘁𝗳𝗹𝗶𝘅 en 𝘃𝗼𝗲𝘁𝗯𝗮𝗹𝘄𝗲𝗱𝘀𝘁𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Al wil hij niet verklappen welke wedstrijden dat zijn😅 #feyenoord #slot #voetbal

♬ origineel geluid – voetbalprimeur

Dan rest er natuurlijk maar één logische vervolgvraag.

Wat zijn de favoriete series van Arne Slot?

Inderdaad: wat zijn de favoriete series van de succestrainer van Feyenoord? Welnu, Arne Slot heeft een originele smaak.

@voetbalprimeur

🎥 Wat doet 𝐀𝐫𝐧𝐞 𝐒𝐥𝐨𝐭 ter afleiding richting de 𝐤𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐞𝐧𝐬𝐰𝐞𝐝𝐬𝐭𝐫𝐢𝐣𝐝? ‘Hebben we overal weer 𝐫𝐞𝐜𝐥𝐚𝐦𝐞 voor gemaakt’ 🤣 #feyenoord #arneslot #netflix #videoland #fauda

♬ origineel geluid – voetbalprimeur

Hij noemt Fauda (Netflix) en Incognito (Videoland) als twee van zijn favoriete series. Kampioensschaal met bitterballen op tafel en bingen maar!

Fauda – Netflix

De eerste titel die Arne Slot noemt is Fauda. Deze ijzersterke serie speelt zich af in Israël en Palestina. Centraal staat de (voormalige) Israëlische undercoveragent Doron, die onderdeel was van de anti-terrorisme-eenheid de mista’arvim en weer teruggevraagd wordt. Het undercoverteam voert door de serie heen verschillende geheime operaties uit in de Westelijke Jordaanoever en Gazastrook. Naast het werk volgt de serie ook het privéleven van Doron en alle intriges die daarmee gepaard zijn.

Onze kritiek op Fauda is dat, vooral in de eerste seizoenen, het een een beetje naar de pro-Israëlische kant neigt. Neemt niet weg dat er weinig andere series zijn met zoveel spanning. Bovendien is alles daadwerkelijk opgenomen in Israël en Palestina, met zowel Palestijnen als Israëliërs. Dat maakt het extra geloofwaardig. Stream Fauda op Netflix.

Incognito – Videoland

Op dit moment is Arne Slot in Incognito bezig, en daarmee kunnen we voorzichtig concluderen dat de Feyenoord-trainer een voorliefde heeft voor undercoveroperaties. Niet geheel verrassend, gezien zijn contractbesprekingen bij Feyenoord toen hij nog in dienst was bij AZ.

Zelf hebben we Incognito niet gezien, maar het schijnt een van de meest bloedstollende series op Videoland te zijn. De Nederlandse serie volgt undercover-agent Felix (Dragan Bakema) die in het leven van de ogenschijnlijk normale Lize (Melody Klaver) infiltreert, om te achterhalen welke rol zij speelt. Nu te streamen op Videoland.

Favoriete series van Arne Slot al gezien? Check dan de favorieten van Natan Aké, de Oranje-international die tot zijn vijftiende in de jeugd van Feyenoord speelde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.