Alrik de Jong
Alrik de Jong Televisie 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Even tot Hier fileert BN’ers in gokreclames met geniale poster

Het programma Even tot Hier heeft op sterke manier de vele gokreclames gefileerd, en dan met name de BN’ers die daarin spelen. Met een geniale poster, die scholen kunnen ophangen om kinderen te behoeden voor online gokken.

Onlangs is online gokken legaal geworden in Nederland en mag er volop reclame worden gemaakt . Iets dat regelrecht ingaat tegen de betutteling op zoveel andere vlakken. Er is geen enkel goed argument voor, op geld na natuurlijk, maar toch gebeurt het massaal en verkopen bekende Nederlanders hun ziel. Sinds online gokken legaal is, ziet arts Marcel Marijnissen het aantal verslaafden toenemen. Tijd voor actie dus, en daarvoor is het satirische programma Even tot Hier met Niels van der Laan en Jeroen Woe..

Even tot Hier over gokreclames en BN’ers

Waar voorheen Arjen Lubach wekelijks viral ging met een item, is dat nu Even tot Hier. Zo zag twee weken geleden heel Nederland het passief agressieve nummer namens tv-showbizzprogramma’s richting Yvonne Coldewijer, gezongen door MEAU. “Dat heb jij gedaan.” Of wat te denken van Doutzen Kroes? Nu moet een hele rits BN’ers, en vooral oud-voetballers, het ontgelden.

Ditmaal is het geen video van Even tot Hier waarover gesproken wordt, maar een poster. Gericht op de absurde hoeveelheid reclames voor online gokken. Op televisie, in bushokjes, op billboards, op je smartphone, overal zie je Andy van der Meijde, Sjaak Swart, Wilfred Genee en Wesley Sneijder vertellen dat online gokken zo leuk is. De BN’ers krijgen hier een smak geld voor, terwijl ze ervoor zorgen dat het aantal gokverslaafden in Nederland rap toeneemt.

Poster teken online gokken krijgt veel bijval

Op de poster van Even tot Hier staan de meewerkende BN’ers en oud-voetballers dan ook afgebeeld als verliezers. ‘Losers zijn er al genoeg’, staat boven de hoofden van Ronaldinho, Wesley Sneijder, Jack van Gelder, Andy van der Meijde, Sjaak Swart, Wim Kieft en Wilfred Genee. ‘Gokken: de grootste kans op een kutleven’, is de slogan daaronder. De campagne tegen (online) gokken kreeg veel bijval op social media van mensen en organisaties, waaronder het LBVSO (Leerlingenbelang Voortgezet Speciaal Onderwijs).

Bekijk de aflevering van Even tot Hier, met meer duiding over de poster en een zingende Mart Hoogkamer tegen online gokken, terug op NPO Start.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.