Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 12 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Trainen als Oscar Isaac: het schema voor zijn rol als Moon Knight

Sinds begin dit jaar heeft Marvel er een nieuwe superheld bij: Moon Knight. In de gelijknamige duistere Marvel-serie komt het personage van Oscar Isaac tot leven. Hoe trainde de acteur voor deze rol?

Moon Knight is een van de populaire Marvel-series die op dit moment op Disney+ te streamen valt. Hier lees je meer over de duistere serie. De afleveringen staan inmiddels allemaal online, en dat betekent dat je ze in één ruk kunt uitkijken.

De rol van Moon Knight wordt gespeeld door Oscar Isaac. Hem ken je misschien als X-Wing piloot Poe Dameron in de Star Wars-sequeltrilogie, uit Dune of uit Ex-Machina. Op dit moment tikt Oscar Isaac de 43 jaar aan. Voor de opbouw van spiergroei is die leeftijd niet meer optimaal, maar gelukkig had hij voor Moon Knight al een goede basis. Voor de eerder genoemde films was de acteur ook al flink afgetraind.

Zo trainde Oscar Isaac voor Moon Knight

Voor Moon Knight sloeg Oscar Isaac de handen ineen met personal trainer Josh Holland. De rol van Marvel-superheld Moon Knight vereist niet alleen brute kracht, maar ook flink wat souplesse en kennis van vechtkunst. Trainer Josh Holland kwam daarom met het volgende schema:

Benieuwd naar welke oefeningen Isaac precies deed? Het volledige schema vind je hier.

Mobiliteit en Capoeira

Naast een gespierd lichaam had Oscar Isaac ook de nodige mobiliteit en souplesse nodig om zijn hoofdrol te vertolken. Dat zie je onder andere terug in de verschillende vechtscènes in de serie. Ook op Instagram deelde de acteur twee verschillende video’s, waarin hij laat zien hoe hij zich klaarstoomde voor de talloze vechtscènes.

Oscar Isaac laat in de bovenstaande video zien dat hij weet hoe hij een schurk in elkaar moet slaan. Hiervoor gebruikt de acteur verschillende technieken: hij weet de slechteriken te verslaan met bewegingen die afgeleid lijken te zijn van het Braziliaanse Capoeira.

De tweede video laat zien dat de acteur niet alleen met zijn handen en benen een schurk kan verslaan, maar ook met een wapen in zijn hand. In deze video staan snelle bewegingen centraal die je vaak terugziet in een bokswedstrijd.

Komt er een tweede seizoen van Moon Knight? Marvel lekte per ongeluk het antwoord en dat lees je hier.

Het vermogen van Oscar Isaac na Moon Knight en Star Wars

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SuperHeroJackedLooper

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.