Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 29 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ethereum breekt record: 3 oorzaken van de explosieve groei

De Ethereum-koers (ETH) is naar een nieuw record gestegen. De bulls hebben de touwtjes stevig in handen en een nieuwe recordkoers van 4.400 dollar is vanmorgen vroeg aangetikt.

Iets na middernacht (UTC 01:00) werd volgens de prijsindex van Coinbase, het grootste Amerikaanse crypto handelsplatform, de nieuwe recordprijs bereikt.

Wat zit achter de explosieve groei van Ethereum?

De Ethereum-koers (de grootste en bekendste altcoin) klimt als een wilde stier omhoog. Sinds de koers in juni 2021 terugviel naar 1.780 dollar, is ETH aan een sterke opmars bezig. Nog geen vijf maanden later is de cryptomunt zo’n 147% gestegen. Dat is toch lekker, zeker voor degenen die de dip in juni hebben gekocht. Wat zijn eigenlijk factoren die mogelijk hebben bijgedragen aan deze fenomenale stijging?

1. Ethereum 2.0 Altair Beacon update

Gisteren  werd bekend dat de Ethereum 2.0 Altair Beacon update een succesvolle start kent. Deze update moet de weg vrij maken voor de overgang van het Ethereum-mainnet naar het nieuwe POS (proof of stake) model. Momenteel hanteert Ethereurm net als Bitcoin nog een POW (proof of work) model.

2. Populariteit DeFi en NFT

De forse groei van de Ethereum-koers wordt ook gedreven door het gebruik van het platform door twee populaire sectoren: decentralized finance (DeFi) en non-fungabible token (NFT). Deze enorme interesse leidt tot een aanhoudende stijgende vraag naar Ether in de toekomst. Extra wind in de rug voor het verwachte ‘bullish’ laatste kwartaal van 2021.

3. London Hard Fork

Eerder in juli onderging het Ethereum-netwerk al een andere grote upgrade: de London Hard Fork. Die introduceerde een deflatoir verbrandingmechanise van munten als onderdeel van de vergoedingsctructuur van het netwerk.

Hoge verwachtingen Ethereum-koers voor laatste kwartaal 2021

Het algehele marktsentiment in crypto is de laatste tijd positief. De Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) heeft meerdere Bitcoin-futures ETF’s goedgekeurd en Bitcoin bereikte onlangs nog een nieuwe recordkoers in de nasleep van deze positieve ontwikkeling. Eigenlijk profiteerde de hele crypto-markt van dit goede nieuws, zo ook de Ethereum-koers. Niet voor niets wordt deze token getipt als een veelbelovende altcoin voor 2022.

Bitcoin-koersverwachting 2021: zijn we echt op weg naar 300k?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.