Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 9 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Ethereum breekt record: 3 factoren die nog meer groei voorspellen

De Ethereum-koers (ETH) dendert rustig door en heeft afgelopen maandag een nieuw record gezet met een prijs van ruim 4.800 dollar. De psychologische grens van 5.000 is binnen handbereik en het lijkt slecht een kwestie van tijd voordat ook deze barrière wordt geslecht.

Mogen we dan al stiekem gaan dromen van 10.000 dollar per Ether-munt? Volgens sommige YouTube crypto-goeroes is zelfs 15.000 dollar een realistische target op korte termijn. Realistisch of niet, dit zijn enkele factoren die de Ethereum-koers de komende tijd nog verder omhoog kunnen stuwen.

1. Ethereum is winstgevender dan Bitcoin in 2021

Dat Ethereum nog altijd grote broer Bitcoin voor zich moet dulden, moge duidelijk zijn. Toch waren de spaarcenten beter af geweest wanneer je begin dit jaar in Ethereum had geïnvesteerd. Dit kalenderjaar is Ethereum (ETH) met zo’n 540% gestegen, tegenover een stijging van ongeveer 125% van Bitcoin. Dat de prijs van Ether dit jaar zo hard is gestegen, wordt vooral toegewezen aan een deze factoren.

2. Bakkt breidt portfolio uit met Ethereum

Afgelopen vrijdag maakte Bakkt Warehouse via een persbericht bekend dat klanten en partners binnenkort ook Ether kunnen kopen via de digitale vermogensbeheerder. In navolging van Bitcoin biedt Bakkt dus nu ook de op een na grootste cryptomunt aan. Investeren in crypto wordt dus steeds toegankelijker voor het (Amerikaanse) publiek.

3. ETF

Er gaan geruchten dat er binnenkort een Ethereum futures ETF – misschien wel gevolgd door een spot ETF – goedgekeurd wordt. Net als vorige maand het geval was bij Bitcoin, kan dit nieuws ervoor zorgen dat de koers van Ether de komende tijd sky high gaat.

Run op Ether?

Bovenstaande factoren kunnen bijdragen aan een serieuze run op Ether de komende maanden. Gooien we daar een beetje FOMO bij en we hebben de ideale mix voor raketbrandstof en een tripje naar de maan. Krijgen de crypto-goeroes met hun exorbitante prijsvoorspellingen dan toch gelijk? Het belangrijkste: stop er geen geld in dat je niet kunt missen, want fraudegevoeligheid blijft een punt.

Zo kun je beleggen in Bitcoin en Ethereum zonder echt crypto te kopen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.