Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk geeft jou 100 miljoen als je het beste CO2-idee hebt

Elon Musk is sinds begin dit jaar de rijkste man op aarde. Zijn beloningen zijn dan ook wat groter dan die van een gemiddeld mens. Hij looft 100 miljoen dollar uit voor degene die met het beste idee komt voor CO2-opslag.

De opslag van CO2 is een ingewikkeld iets, maar wordt door velen als noodzakelijk gezien in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Er zijn genoeg ideeën, maar veel daarvan zijn niet haalbaar of stuiten op kritiek. Koolstofdioxide in de grond pompen voelt voor veel mensen bijvoorbeeld niet goed. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Elon Musk op Twitter: 100 miljoen voor het beste idee

De CEO van Tesla, SpaceX, Bored Company en nog een reeks ondernemingen loofde de beloning uit op Twitter. “Ik doneer 100 miljoen dollar als prijs aan degene met het beste idee om CO2 op te slaan”, aldus Elon Musk.

Later voegde de innovator, ondernemer en multimiljardair eraan toe dat details over de prijsvraag volgen. Mocht er meer bekend zijn: we houden je op de hoogte, tenzij er bij onszelf een ideetje opborrelt.

Opslag van CO2

Op dit moment wordt er wereldwijd vooral ingezet op het terugdringen van de uitstoot, maar is er nog weinig vooruitgang geboekt wat betreft de opslag van koolstofdioxide. Alleen door CO2 ook actief uit de atmosfeer te halen en op te slaan, kunnen landen of bedrijven er volgens kenners in slagen om echt CO2-neutraal te worden.

Mocht je een revolutionair idee hebben, klim dan als de wiedeweerga in de pen. De kans bestaat dat je daarmee in één klap financieel wordt. Altijd het proberen waard. Je bent alleen niet de enige. Zonder dat er ook maar iets bekend is over de prijsvraag, stromen de ideeën al binnen onder de tweet van Elon Musk.

💵 Lees ook: De 5 rijkste personen op aarde zijn in 2020 miljarden rijker geworden

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.