Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 4 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Undercover-ster krijgt eigen Netflix-serie met verrassende scenarist

TV Kantine-ster Elise Schaap krijgt haar eigen serie op Netflix. De serie wordt geschreven door haar Undercover-collega Anna Drijver. Dat meldt Nu.nl.

Elise Schaap is op dit moment hét onderwerp van gesprek in televisieland. De actrice wordt geroemd om haar imitaties in de TV Kantine. Ook werd onlangs de releasedatum van het derde seizoen van Undercover onthuld, waarin de actrice weer te zien is als Danielle Bouman.

Elise Schaap krijgt eigen Netflix-serie

De rol in het tweede seizoen van Undercover was klein voor Elise Schaap, de roep om een eigen Netflix-serie des te groter. Welnu, die gebeden worden gehoord.

Het idee voor de nieuwe Netflix-serie ontstond twee jaar geleden bij Anna Drijver. “De serie gaat over Michelle, een vrouw die dolgraag influencer wil worden”, zegt ze tegen Nu.nl. “Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk”, vult Elise Schaap aan.

‘Hoop dat het ranzig en romantisch wordt’

Naast Anna Drijver is ook Jelle de Jonge betrokken bij het project. Hij gaat de serie met regisseren. Elise Schaap tijdens de presentatie: “Ik hoop dat het ranzig, wonderlijk, romantisch, verdrietig, belachelijk en grappig wordt”. Ook op Instagram uit de actrice haar enthousiasme.

So freaking excited! De eerste Nederlandse Netflix Comedy-serie komt eraan. Anna Drijver, Elise Schaap en Jelle de Jonge en co-produceren de serie in samenwerking met NL film“, schrijft de Undercover-actrice.

De serie komt in 2022 uit, maar een exacte datum is op het moment van schrijven nog niet bekend. Ook de naam van de nieuwe Nederlandse Original laat nog op zich raden. Vooralsnog zetten we ons geld in op de titel Michelle.

Vertaalfout in Undercover seizoen 2

Geniale serie natuurlijk, Undercover, maar Netflix maakte in seizoen 2 wel een lullig vertaalfoutje rond het personage van Anna Drijver. Lees in dit artikel meer.

📷 Check hier de stijlvolle topless shoot met Elise Schaap in Esquire!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.