Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 10 jun 2021
Leestijd: 5 minuten

EK-sfeer ook nog niet te pakken? 7 last-minute gadgets die soelaas bieden

Het is alweer zeven jaar geleden dat Oranje actief was op een eindtoernooi. Grote kans dat je inmiddels helemaal bent vergeten hoe je zo’n EK moet aanpakken. Vroeger ging dat allemaal vanzelf en wist je precies wat je in huis moest halen. Die automatismen zullen inmiddels wel wat roestig zijn, dus gaan wij je een handje helpen.

Om er zeker van te zijn dat jij optimaal kan genieten van het EK, hebben wij een aantal essentiële dingen voor je op een rij gezet. Investeringen die het kijken beter maken, zorgen voor meer sfeer of voorkomen dat je geen honger of dorst krijgt.

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagd EK

1. Een nieuwe EK-waardige televisie

Omdat we het laatste EK en WK gemist hebben, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je in 2021 geen moment mist van Oranje. Zeker met de huidige selectie, want het zou maar zo al na drie wedstrijden gedaan kunnen zijn. Daarom wil je een televisie die perfect is voor sport.

In dat geval zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Allereerst de resolutie en verversinsingssnelheid. Hoe hoger, hoe beter. Ga voor 4K en als het kan een verversingssnelheid van minimaal 100Hz. Dat laatste zorgt ervoor dat je beeld vloeiend is en dat je geen beweging mist. Heel belangrijk bij het kijken van sport. Ben je van plan om het EK met meerdere mensen te gaan kijken? Let dan ook op het formaat en de kijkhoek.

2. Alternatieve manieren om het EK te volgen

De meesten kijken de EK-wedstrijden gewoon op de televisie, maar dat kan ook anders. Wil je echt serieus uitpakken? Dan raden we aan om gewoon een beamer in huis te halen. Je hebt er wel wat ruimte en een scherm of witte muur voor nodig, maar dan beleef je het EK wel een stuk intenser. Heb je die ruimte en middelen? Scoor dan hier een beamer met hoge korting.

Ga jij zo’n beamer of grote televisie er thuis niet doorheen krijgen? Of wil je vriendin überhaupt niet dat de televisie de hele dag aanstaat? Dan is het slim om nog snel even in een alternatief te investeren. Bij Bol.com vind je de iPad en andere tablets nu voor een scherpe prijs. Ook handig als je bij mooi weer buiten voetbal wil kijken.

3. Een soundbar voor het echte stadion gevoel

De vloeiende actie op het scherm komt pas echt tot leven als ook de audio in orde is. Je wil het publiek (bij de wedstrijden waar fans aanwezig zijn) horen en de de emotie van de commentator voelen. Dat gaat met de speakers die in je televisie zitten waarschijnlijk niet lukken. Gelukkig geeft Bol.com momenteel flinke korting op soundbars van Samsung, Sonos en Philips.

4. Thuistap of koelbox

Als we het weerbericht mogen geloven, gaat dit vooral een zonnig EK worden. Het is dus belangrijk om goed te drinken. Zorg dus dat je altijd wat versnaperingen koud hebt staan. Mocht je een bierdrinker zijn of van plan zijn om vrienden uit te nodigen, dan is een thuistap zeker het overwegen waard. Ga je gewoon voor kratjes? Dan is deze betaalbare gadget echt de ideale optie.

Gaat er meer geserveerd worden dan alleen bier? Dan is de ouderwetse koelbox je beste vriend. Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe of groter model? Neem dan even een kijkje bij Bol.com, want daar krijg je nu flinke korting.

5. Een EK is niet compleet zonder bitterballen

Spanning maakt hongerig, dus met alleen koude drankjes ga je er niet komen. Het EK is niet compleet zonder (oranje)snacks, dus die moet je in huis halen. Belangrijk is dat je deze ruim voor de wedstrijd klaarmaakt zodat je niets van de actie hoeft te missen.

Of je gaat voor de makkelijke opties en slingert gewoon de frituurpan aan. Niemand die een goudbruine bitterbal gaat weigeren. Mocht je geen frituur hebben of toe zijn aan een nieuwe, kijk dan hier bij Bol.com voor de beste deal. Daar vind je overigens ook airfryers, mocht je een beetje op je lijn willen letten.

6. Sfeerverhogende attributen

Wij Nederlanders willen er nog wel eens in doorslaan, maar het hoort er toch wel bij: oranje feestartikelen. Van een juichcape tot vlaggetjes en van een klompenhoed tot een leeuwenpak. Hoe verschrikkelijk en smakeloos het soms ook is, het draagt wel altijd bij aan de sfeer. Mocht je het toch nog een beetje stijlvol willen houden, dan is het EK-shirt van Bud zeker de moeite waard. Hoe je deze kunt bemachtigen lees je hier.

Daarnaast heb je ook nog wat nodig om je vreugde te uiten. Toeters, ratels en dat soort dingen. Alles wat kan helpen om iedere doelpunt memorabel te maken. Ook leuk daarvoor is een Leeuwtje. Dit is een oer hollands shotje (soort oranjebitter 2.0) dat bedoeld is om samen met je vrienden ieder doelpunt mee te vieren. Meer daarover lees je hier, maar geniet met mate. Al verwachten we niet dat dit Nederlands elftal monsterscores neer gaat zetten, dus dat scheelt al.

7. Vermaak voor tussen de wedstrijden

De aankomend maand is er heel veel voetbal op televisie, maar er zijn ook momenten dat de bal niet rolt. Wat moet je dan? Dan heb je ander vermaak nodig. Zelf de wedstrijden naspelen met FIFA is altijd een goed idee, en die game koop je nu voor nog geen twee tientjes bij Bol.com.

Ben je geen gamer of wil je tussen de wedstrijden door lekker naar buiten? Koop dan een interessant voetbalboek, ga Panini plaatjes plakken of ga lekker wandelen met een toffe voetbal podcast. Wij hebben alvast de leukste EK-podcasts voor je op een rij gezet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.