Alrik de Jong
Alrik de Jong Architectuur 11 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds hoogste observatiedek van glas geopend in New York

The Edge, ‘s werelds hoogste observatiedek van glas (deels), wordt vanaf vandaag geopend voor het publiek en biedt bezoekers de mogelijkheid om New York City te zien en te ervaren als nooit tevoren. Met een glazen vloer, glazen muren en een champagnebar kunnen bezoekers op 325 meter hoogte genieten van een 360-graden uitzicht op de iconische skyline van New York.

Edge: een glazen buitendek 325 meter hoogte

The Edge doorboort de hemel op een recordhoogte van 325 meter, het gebouw zelf telt honderd verdiepingen. Hier ervaar je als bezoeker een uniek uitzicht op New York City, Western New Jersey en de staat New York. Je kunt al lopend over de glazen vloer de Big Apple onder je ontdekken of genieten van het uitzicht over New York dat zich uitstrekt tot zo’n 130 meter.

“Zo heb je New York nog nooit ervaren”, vertelt Jason Horkin, Executive Director van Hudson Yards Experiences. “Op het platform van Edge stappen is alsof je de lucht in loopt. De hele ervaring is ontworpen om bezoekers te inspireren en bij hen een nieuwe passie voor New York City aan te wakkeren met meerdere, ingebouwde sensatie-elementen die ervoor zorgen dat The Edge als ongekende attractie een plek verdiend op de bucketlist van elke reiziger.”

The Edge zal het hele jaar door zeven dagen per week geopend zijn van 8.00 uur ‘s ochtends tot middernacht. Algemene toegangskaarten voor volwassenen kosten online 36 dollar en bij aanschaf ter plaatse 38 dollar.

the edge, buitendek, glas, new york, architectuur, travel
(Afbeelding: Hudson Yards Experiences)

the edge, buitendek, glas, new york, architectuur, travel
(Afbeelding: Hudson Yards Experiences)

Briljant staaltje architectuur verrijkt skyline New York

Ontworpen door William Pedersen en Kohn Pedersen Fox Associates (KPF) en uitgestrekt over 25 meter van de 100e verdieping van 30 Hudson Yards, geeft The Edge een nieuwe definitie aan de skyline van New York. Het observatiedek, dat 347.000 kilogram weegt, bestaat uit vijftien secties van elk 16.000 tot 45.000 kilogram die aan elkaar zijn geschroefd en aan de oost- en zuidkant van het gebouw zijn verankerd. Het observatiedek van 697 vierkante meter is omgeven door 79 glazen panelen, die elk 635 kilogram wegen, vervaardigd zijn in Duitsland en afgewerkt in Italië. De interieurs van The Edge en Peak zijn ontworpen door Rockwell Group.

Een champagnebar, gelegen op de 100e verdieping, biedt bezoekers een glas champagne, een signature cocktail of lichte snacks om binnen of buiten op het observatiedek van te genieten. De champagnebar wordt beheerd door de Rhubarb hospitality group uit Londen. Rhubarb zal ook Peak beheren: het restaurant, bar, café en de evenementenruimte op de 101e verdieping.

the edge, buitendek, glas, new york, architectuur, travel
(Afbeelding: Hudson Yards Experiences)

The Edge is het nieuwe middelpunt van Hudson Yards, de 28 hectare grote wijk aan de West Side van Manhattan, waar mode, dining en culturele ervaringen samen worden gebracht. Ook vind je hoofdkantoren van tientallen toonaangevende bedrijven in de wijk, net als duizenden woningen, 14 hectare aan openbare parken en interactieve openbare ruimten en bezienswaardigheden.

? Check ook: Een kijkje in ‘s werelds dunste wolkenkrabber in NYC

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.