Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 3 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De duurste steden voor een Uber-ritje en nummer 6 raad je nooit

Tegenwoordig is de app bijna onontbeerlijk. Op reis, tijdens een avondje stappen of na een succesvolle date; met een druk op de knop is je bestemming nooit ver weg. Maar wel prijzig. Dit zijn de duurste steden ter wereld om Uber te bestellen.

Aangezien bijna 30 procent van elk ritje naar het techbedrijf gaat – zonder zelf een eurocent van de kosten op te hoesten – zien chauffeurs deze rijkdom helaas niet terug op het salarisstrookje. Integendeel. Maar in vergelijking met wereldwijde tarieven, goochelt Uber in Amsterdam hoe dan ook met astronomische sommen.

De duurste steden om een Uber te bestellen

Sterker nog, Europa is veruit het duurste continent op deze aardbol om een taxi via Uber te bestellen. NetCredit berekende de gemiddelde prijs van een ritje van 10 kilometer in elke hoofdstad ter wereld waar het bedrijf al actief is, vanaf het meest centraal mogelijke punt. De tarieven werden nadien getoetst op drie verschillende momenten in de dag – tijdens de spits, buiten de spits, en in het weekend. Daaruit nam NetCredit telkens een gemiddelde ritprijs.

uber, ritje, duurste steden ter wereld, taxi
(Afbeelding: NetCredit)

Op basis daarvan zie je hieronder momenteel de duurste steden wereldwijd voor een standaard Uber-ritje. De omrekening van dollar naar euro heeft Manners zelf gedaan op basis van de huidige wisselkoers.

Stad Gemiddelde Ritprijs
Bern, Zwitserland € 39,20
Oslo, Noorwegen € 29,47
Tokyo, Japan € 28,25
Parijs, Frankrijk € 26,46
Dublin, Ierland € 26,18
Amsterdam, Nederland € 26
Londen, VK € 24,42
Canberra, Australië € 22,54
Berlijn, Duitsland € 21,61
Stockholm, Zweden € 20,20

Nummer zes doet geen één Nederlandse wenkbrauw fronsen. Noch dat Europa veruit het duurste continent blijkt om een Uber te bestellen.

De goedkoopste steden voor een ritje

Daarom gaan we binnenkort op reis naar de steden waar een ritje met de Uber geen uurloon of twee kost. Althans niet voor ons.

Stad Gemiddelde Ritprijs
Islamabad, Pakistan € 1,27
Abuja, Nigeria € 2,24
New Delhi, India € 2,26
Colombo, Sri Lanka € 2,77
San Jose, Costa Rica € 3,06
Accra, Ghana € 3,32
Bogotà, Colombia € 3,38
Cairo, Egypte € 3,42
Abidjan, Ivoorkust € 3,89
Doha, Qatar € 3,95

Ontdek ook welke landen onder de zon het duurst zijn om te wonen en te leven. Check waar de levenskwaliteit op onze planeet het hoogst ligt (nummer één raad je nooit). Of lees het volledige onderzoek van NetCredit na.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.