Felix Decavel
Felix Decavel Netflix 18 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Vacature: Netflix zoekt steward(ess) voor privéjet en biedt topsalaris

Zit je toch altijd met de gedachten in de wolken terwijl je series kijkt? Bij Netflix staat dé vacature voor je droomjob open. Als steward of stewardess van de privé-vloot van de streamgigant verzorg je de studiobonzen terwijl ze van kantoor naar kantoor vliegen. En het salaris is zeker niet verkeerd.

Wie weet bezoek je als steward voor Netflix binnenkort de militaire basis die het bedrijf voor 1 miljard dollar wil omtoveren tot een hypermoderne filmstudio. Maar voorlopig vlieg je vanuit het hoofdkwartier nabij San Jose in Noord Californië naar de dertig wereldwijde kantoren in Madrid, Seoul, Tokio, Mexico City, Londen of Amsterdam, waar Netflix evenwel een vestiging heeft.

Vacature en salaris als steward voor Netflix

Volgens de vacature zullen je werkzaamheden als steward of stewardess voor Netflix Aviation voornamelijk op een ‘super midsize jet’ plaatsvinden. Een geweldig grote privéjet dus. Daarnaast zal je ook vluchten moeten uitvoeren op een iets kleinere Gulfstream G550 als dat nodig is. Check in dit artikel of het luxueuze interieur van dergelijke vliegtuigen de prijskaartjes waard zijn.

Het interieur van een Gulfstream G550 (Afbeelding: Gulfstream)

Naast de normale verantwoordelijkheden zoals het uitvoeren van cabine-inspecties voor de vlucht en het uitvoeren van veiligheidsbriefings, is het nieuwe lid van de cabin crew tevens verantwoordelijk voor het onderhoud van de voorraadkamer. In de vacature staat verder dat kandidaten “te allen tijde een professionele vertegenwoordiging van Netflix Aviation moeten tonen tijdens het uitvoeren van de taken als steward.”

Privéjet-cultuur

Het gaat namelijk om “vertrouwelijk luchtvervoer”, dus moet je het werk met “discretie” uitvoeren, aldus het bedrijf. Sollicitanten omarmen de cultuur van Netflix en zijn in staat om “te werken met weinig leiding en veel zelfmotivatie.”

Bovendien vereist de functie “flexibiliteit om een gevarieerd werkschema te hanteren, met inbegrip van binnenlandse en internationale reizen, waarbij vaak weekend- en vakantiedagen en langere reisperiodes nodig zijn.”

Salaris

Netflix heeft het specifiek salaris voor de toekomstige steward of stewardess niet in de vacature willen prijsgeven, maar geeft aan dat het algemene marktbereik voor soortgelijke functies tussen 60.000 en 385.000 dollar per jaar ligt. Het uiteindelijke compensatiebedrag wordt bepaald door “een breed scala aan compensatiefactoren”, waaronder vaardigheden en ervaring, aldus het bedrijf.

Bekijk de volledige vacature en solliciteer hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.