Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 11 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek: dit zijn de auto’s waar wij Nederlanders van dromen

Wij Nederlanders zijn er gek op: auto’s. Het is natuurlijk logisch om te rijden wat je kan betalen, maar het is helemaal niet gek om eens verder te kijken en weg te dromen over jouw ultieme droomauto. Geloof ons, je bent niet enige. Heel Nederland droomt namelijk van die ene gave bolide. Om erachter te komen welke auto’s in de dromen van Nederlanders langsrijden, deed Marktplaats onderzoek en de resultaten zijn verrassend.

De Audi RS6 is de ultieme droomauto in Nederland

Op de eerste plaats van de uiteindelijke top vijf droomauto’s van Nederland staat de Audi RS6 bovenaan. De sportieve station (waar wij gek op zijn) is voor vele Nederlanders de ultieme auto om thuis op de oprit te hebben. logisch natuurlijk, want de RS6 is een elegante machine die ook nog eens beschikt over een flinke berg vermogen.

Droomauto MINI Cooper S
Dé droomauto van Nederland. (Afbeelding: Audi)

Nederlanders zijn gek op snelheid

Wanneer we naar de top vijf kijken, kunnen we concluderen dat Nederlanders gek zijn op snelle bolides. Naast de Audi RS6 staan er nog vier bloedsnelle modellen in de ‘droom top 5’. Op nummer twee vinden namelijk de MINI Cooper S gevolgd door de Audi R8, daarna komt de BMW M5 en als afsluiter zien we de Volkswagen Golf GTI staan. Ondanks dat de maximumsnelheid op snelwegen naar beneden gaat, is de Nederlander gek op snelheid.

Mannen gaan voor duur en snel, vrouwen voor praktisch

Wanneer we de resultaten van de mannen de vrouwen naast elkaar leggen zien we toch een groot verschil. Mannen dromen van dure en pijlsnelle bolides zoals een Audi RS6, R8, BMW M5, Bugattie Chiron en de Bentley Continental. Vrouwen kiezen daarentegen liever voor een praktische auto. Bij de vrouwen staat de MINI Cooper S op nummer één gevolgd door de Audi RS6, Volkswagen Golf GTI, Audi R8 en als laatst de BMW M5.

Droomauto MINI Cooper S
De winnaar onder de vrouwen. (Afbeelding: MINI)

Heb jij jouw droomauto al gevonden?

Dit is een gemiddelde en wie weet droom jij over hele andere auto’s. Mocht je nog op zoek zijn naar jouw droomauto? Check dan onze droom occasion rubriek. Wij gaan iedere dag op zoek naar de tofste occasion die jij wellicht gewoon kan betalen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.