Coen Grutters
Coen Grutters Horloges en accessoires 4 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

3 horloges van kwaliteitsmerken onder de 200 euro

Bij echte horlogemerken denk je al gauw aan Rolex of Omega. Prachtig, maar wat als je geen een jaarsalaris wil stukslaan op een polsklokje? Dan zijn er gelukkig ook nog betaalbare horloges van kwaliteitsmerken. We hebben er drie voor je geselecteerd.

We overdrijven overigens niet. Sterker nog, we downplayen de kosten van een exclusief horloge. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Patek Philippe van Virgil van Dijk. Die klok kost veel meer dan Jan Modaal jaarlijks op zijn bankrekening ziet verschijnen.

Betaalbare horloges van A-merken

Uiteraard vind je voor minder dan 1.000 euro ook prachtige horloges, al moet je wel waakzaam zijn. Er zijn veel modemerken die naast hun jeans en parfums ook horloges verkopen. Je betaalt hier voornamelijk voor het logootje en niet voor het vakmanschap. In veel gevallen betreft het binnenwerk van deze horloges een vrij simpel quartz-uurwerk uit China.

Zonde, want er zijn genoeg betaalbare horloges te vinden van merken die er wél toe doen in de horlogewereld. Hoewel je voor deze bedragen vooral quartzhorloges vindt, zijn er ook automaten te vinden voor dit geld.

1. Citizen NH8390-03XE – 199 euro

We beginnen met een Citizen. Het Japanse merk bouwt al sinds 1918 betaalbare horloges. Zo ook deze NH8390-03XE mét automatisch uurwerk. De diameter is slechts 40,2 millimeter, wat het vergeleken met andere automaten een klein klokje maakt.

Betaalbare horloges 1
(Afbeelding: Citizen)

2. Casio A159WGEA-1 – 60 euro

Casio is een gerespecteerde naam en maakt zeer betaalbare horloges. Kijk bijvoorbeeld naar de A159WGEA-1, waar je slechts 60 euro voor betaalt. Niet veel geld, maar let wel, veel vintagemodellen van Casio zijn vrij smal. Smijt je dagelijks met gewichten in de gym, dan vind je dit horloge wellicht te klein.

Betaalbare horloges
(Afbeelding: Casio)

Maak je over de levensduur overigens niet druk, het batterijtje voorziet de digitale klok gemakkelijk ruim zeven jaar lang van energie. Mocht goud je een beetje too much zijn, dan kan je ‘m natuurlijk ook in het zilver bestellen.

3. Seiko 5 – 169 euro

In de vorm van de Seiko 5 sluiten we af met nog een automaat. Het specifieke model dat we uitlichten is de SNKL43K1. Net als de Citizen, is ook deze Seiko met zijn kastdoorsnee van 38 millimeter klein voor een automaat.

Betaalbare horloges
(Afbeelding: Seiko)

De prijs van 169 euro maakt het een van de goedkoopste automatische horloges op de markt. Bovendien duidt het complexe uurwerk meer aan dan alleen de tijd. Zo is op de donkerblauwe wijzerplaat ook de dag en datum af te lezen.

Minder betaalbare horloges

Alle drie zijn het betaalbare horloges die je blind kan kopen. Voor deze bedragen is er maar weinig dat aan deze polsklokken kan tippen. Bovendien hoef je je met Citizen, Casio of Seiko op de wijzerplaat niet druk te maken over de kwaliteit.

Ben je bang dat je met een van deze betaalbare horloges niet genoeg indruk maakt op de golfbaan en zoek je juist iets duurders? Geen zorgen, bij Manners schrijven we ook geregeld over extreem prijzige klokjes zoals die van Super Bowl MVP Patrick Mahomes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.