Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 25 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Hier stream je de oorlogsfilm die een Gouden Kalf gaat winnen

Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wint een Nederlandse oorlogsfilm weer eens een Gouden Kalf voor Beste Film. Je kunt Do Not Hesitate, eerder al een Nederlandse inzending bij de Oscars, op verschillende plekken streamen. Scrol naar beneden voor de opties.

Do Not Hesitate wordt niet de eerste oorlogsfilm die een Gouden Kalf wint. Zo ging in 2018 Bankier van het Verzet er met de prestigieuze award vandoor. Vorig jaar was Slag om de Schelde nog de morele winnaar met vijf Gouden Kalveren, al won De Veroordeling toen in de belangrijkste categorie Beste Film.

Do Not Hesitate op weg naar Gouden Kalf

De Nederlandse oorlogsfilm gaat over drie jonge soldaten die op vredesmissie zijn in het Midden-Oosten. Als hun militair voertuig met pech middenin de woestijn vast komt te staan, zijn ze op zichzelf aangewezen. Steeds meer losgezongen van de realiteit proberen de militaiten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten, die weigert te vertrekken. De hoofdrollen worden gespeeld door Joes Brauers (Quo vadis Aida), Tobias Kersloot en Omar Alwan.

Do Not Hesitate maakt overigens kans op meer dan alleen een Gouden Kalf voor Beste Film. Ook in de categorieƫn Beste sound design, Beste montage, Beste costume design, Beste hoofdrol speelfilm, Beste bijrol speelfilm, Beste scenario en Beste regie maakt de Nederlandse oorlogsfilm kans op het felbegeerde beeldje. Een concurrent is Knor. Die film heeft in totaal vijf nominaties te pakken. In de categorieƫn Beste film, Beste sound design, Beste production design, Beste scenario en Beste regie, om precies te zijn.

Waar stream je de Nederlandse oorlogsfilm?

Tijd om de Nederlandse oorlogsfilm te kijken, maar waar stream je Do Not Hesitate? Welnu, met een abonnement op de grote streamingdiensten kom je er niet. Wel zit je goed bij Amazon Prime Video, waar je de film voor 1,99 euro huurt of voor 7,99 euro koopt. Verder kun je de vermoedelijke winnaar van het Gouden Kalf streamen via Google Play (3,99 euro huur/7,99 euro koop), YouTube (3,99 euro huur/7,99 euro koop) of Apple TV (3,99 euro huur).

do not hesitate, gouden kalf, nederlandse oorlogsfilm, stream
(Afbeelding: September Film)

Het mag geen verrassing heten dat de oorlogsfilm goede recensies krijgt. Zo scoort Do Not Hesitate 100% op Rotten Tomatoes. Geen zin om te betalen voor de film? Weet dan dat de eerdere Gouden Kalf-winnaar Bankier van Verzet op Netflix te zien is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.