Felix Decavel
Felix Decavel Eten & Drinken 25 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit bestelde de Nederlands kampioen Thuisbezorgd in 2023

Niet iedereen houdt van koken. Sterker nog, de absolute kampioen van Nederland bestelde maar liefst 852 keer via Thuisbezorgd in een jaar tijd. Het lievelingsgerecht van deze persoon? Een broodje kaas.

Reden te meer om nog eens ons artikel te lezen over de klassieke gerechten die elke man moet kunnen maken. Broodje kaas niet inbegrepen.

Het jaar 2023 van Thuisbezorgd in bizarre cijfers

De allerduurste bestelling van 2023, zonder één cent fooi. Het meest bestelde gerecht na de kater van Nieuwjaar of Koningsdag. En de grootste zoetekauw van Nederland met 577 aan huis geleverde toetjes. Ofwel, het jaar van Thuisbezorgd in bizarre – maar ook minder bizarre – cijfers.

De geanonimiseerde data van de bestellingen van zes miljoen mensen bij bijna 13.000 aangesloten restaurants geven een indruk van wat er in 2023 op het menu stond in Nederland.

Speciaal nieuwjaar

Het gerecht waarmee Nederlanders massaal het nieuwe jaar starten is de frikandel speciaal. Op geen enkele andere dag worden er zoveel bestellingen geplaatst voor deze Nederlandse cult snack.

Koninklijke pizza

Het meest bestelde gerecht op Thuisbezorgd na Koningsdag is dan weer de pizza margherita. Die bestellen we in grote getale met vrienden of familie.

Groen doen

De vegetarische en veganistische keuken is in Nederland weer verder gegroeid. Van alle bestellingen is inmiddels 29,72 procent vegetarisch en 13,23 procent veganistisch.

Scoren met een kapsalon

Het best scorende gerecht tijdens de Champions League finale van dit jaar was de Döner Kapsalon.

Een echte zoetekauw

De grootste zoetekauw in Nederland bestelde 577 desserts via Thuisbezorgd dit jaar, waarvan 174 cheesecake macarons. Sowieso zijn toetjes in Nederland heel populair in 2023. Enkele van de meest bestelde toetjes zijn chocolade lavacake, kaneelstengels, baklava, chocolate chip cookies, en tiramisu.

Nederlands bestelkampioen op Thuisbezorgd

De absolute bestelkampioen van Nederland komt dit jaar uit Amsterdam. Die persoon bestelde 852 keer via Thuisbezorgd dit jaar, waarvan 200 broodjes kaas.

Allerduurste bestelling

Iemand anders uit Amsterdam kan rekenen op de allerduurste bestelling van 2023 met een rekening van 1.113 euro, zonder één cent fooi.

Een goede fooi

De hoogste fooi dit jaar lag op 46,45 euro. Alleen in Zwitserland en Duitsland werden hogere fooien betaald. De meeste fooi geven mensen in Drenthe, Zeeland en Noord-Holland. Terwijl ze in Friesland en Groningen veruit het zuinigst zijn met fooien geven.

Grootste eters op Thuisbezorgd

Noord-Brabant, Noord-Holland en Utrecht geven het meeste geld uit aan bestellingen bij Thuisbezorgd. Ook hier blijkt weer dat Friezen en Groningers het een stuk zuiniger doen dan de rest van Nederland.

Nachtleven

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag worden opvallend veel bestellingen ‘s nachts geplaatst. Maar de absolute nachtbrakers zijn in Groningen te vinden, waar 3,7 procent van de bestellingen diep in de nacht worden gedaan.

De populairste gerechten op Thuisbezorgd

En dan zijn we je nog de meest bestelde gerechten op Thuisbezorgd verschuldigd.

  1. Pizza margherita
  2. Döner kapsalon
  3. Cheeseburger
  4. Pizza salami
  5. Pizza shoarma

Zonder verrassing blijkt koning pizza nog niet van de troon gestoten. We krijgen er honger van. Iemand een broodje kaas? Of toch nog eens checken waar in Nederland je de beste kapsalon ter wereld kunt bestellen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.