Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 25 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Disney+ rolt veelbelovende update uit en krijgt meer content voor volwassenen

Als je Disney+ opent, dan wordt je vooral begroet door nostalgische franchises uit je jeugd. Finding Nemo, Toy Story, maar ook animatieklassiekers zoals Sneeuwwitje en Pinokkio. Prachtfilms die vermakelijk zijn voor jong en oud.

Disney+: Meer content voor volwassenen

Er is dus genoeg moois om te kijken, maar op een vlak blijft Disney+ ver achter ten opzichte van Netflix: content voor volwassenen. Ja, er staan Star Wars en Marvel films op, maar het overgrote deel van de bibliotheek bestaat uit films en series voor het hele gezin. Leuk, maar daarmee is de streamingdienst vooral complementair aan Netflix. Niet een complete vervanger.

Gelukkig beseft Disney zich dat maar ook al te goed, zo blijkt uit een interview met Disney+ baas Kevin Mayer. Hij belooft beterschap op dat front:

“We gaan meer titels toevoegen die gericht zijn op volwassenen,” aldus Mayer tijdens Code Media 2019. “Dergelijke originele content van hoge kwaliteit heeft echter een flinke doorlooptijd. Op een gegeven moment zal de machine op gang komen, maar wel met een timing waardoor we kwaliteit kunnen garanderen. We willen ons niet overhaasten met een blinde focus op volume, dat is niet onze filosofie. We willen minder doen, maar wel beter.”

Bij die laatste twee zinnen moet je toch meteen aan Netflix denken. De concurrent van Disney heeft zijn dienst de afgelopen jaren volgegooid met titels, vaak van erbarmelijke kwaliteit. Door aflopende licenties en de opkomende concurrentie moest Netflix er alles aan doen om zijn abonnees binnenshuis te houden. Dat is de kwaliteit van de films en series echter lang niet altijd ten goede gekomen.

Disney’s Kevin Mayer | Full interview | Code Media 2019

Kevin Mayer oversees Disney+, Disney’s bet-the-company move into subscription video. Mayer joins Recode Senior Media Correspondent Peter Kafka onstage at Code Media 2019 in Los Angeles. – Subscribe: https://goo.gl/FRleYo Check out our full video catalog: https://goo.gl/JeqE6e Follow Recode on Twitter: https://goo.gl/n4jVhu Listen to our podcasts: https://www.vox.com/recode-podcasts Read more: https://vox.com/recode

Geen bloederige content

Verwacht echter niet meteen bloederige actieseries op Disney+. Kevin Mayer doelt hier waarschijnlijk vooral op meer content als The World According to Jeff Goldblum. Content die in principe geschikt is voor het hele gezin, maar vooral volwassenen aanspreekt. Denk ook aan de content die Disney met de overname van National Geographic in huis heeft gehaald, Discovery-achtige content voor volwassenen.

Voor de echt gritty titels en films heeft Disney immers Hulu, een streamingdienst die Mayer leidt. Daar gaan straks titels van FX heen. In Amerika kun je beide diensten met een combi-abonnement krijgen, maar helaas is Hulu niet in Nederland beschikbaar.

Update rolt uit

In de tussentijd kun je in ieder geval al op een betere app rekenen, want het bedrijf is een grote update aan het uitrollen. Daardoor zou de app van Disney+ beter moeten onthouden in welke film of serie je bezig was, en de ondertiteling is verbeterd bij tv-apps.

Ook niet geheel onbelangrijk: er is nu een kijklijst, zodat je titels op kunt slaan die je in de toekomst nog wilt kijken. De update wordt gefaseerd in de loop van deze week uitgerold.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.