Martin de Coninck
Martin de Coninck Disney+ 30 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Pinhead is terug in horror-reboot Disney+: dit kun je verwachten

Griezelmaand oktober staat weer voor de deur. Naast Halloween worden we dit jaar verwend met een nieuwe Hellraiser-film op Disney+. Met Pinhead. Bereid je maar alvast voor op veel bloed.

De originele Hellraiser van Clive Barker stamt alweer uit 1987 en is een bloedige, gewelddadige klassieker binnen het horrorgenre. Barker baseerde de film op zijn eigen boek: The Hellbound Heart (1986). Het hoofdpersonage Pinhead (leider van de Cenobites met een kop vol spijkers) groeide al snel uit tot een horroricoon. Meerdere vervolgdelen kwamen uit en nu is het – zoals het geval is met zo’n beetje alle bekende filmfranchises – tijd voor een lekkere reboot.

Nieuwe Hellraiser belooft gehele nieuwe kijk op franchise

Wat mogen we verwachten van de Hellraiser-reboot? Meer van hetzelfde, zoals bij veel reboots het geval is, of toch ook een sprankje originaliteit? De makers beloven in ieder geval een geheel nieuwe nieuwe kijk op franchise. Feit is in ieder geval dat Pinhead erbij is.

De nieuwe Hellraiser-film volgt een jonge vrouw genaamd Riley, die worstelt met een verslaving. Riley komt toevallig in het bezit van een oude, gevaarlijke puzzeldoos. Helaas beseft ze niet dat de vierkante puzzelbox (The Lament Configuration) een sinister doel heeft: het oproepen van de Cenobites.

Deze groep sadistische bovennatuurlijke wezens uit een andere dimensie laten deze kans natuurlijk niet onbenut. Eenmaal op aarde komen ze vast niet alleen voor de lekkere koffie. Als de lijn van de franchise wordt doorgetrokken, bungelen er vast weer in no-time pechvogels aan vleeshaken.

Pinhead te bewonderen op Disney+

Hellraiser is vanaf 7 oktober 2022 te zien op de streamingdienst Disney+. Zorg wel dat je inlogt met een profiel voor volwassenen; de kans is klein dat je Pinhead kunt bewonderen met een kindprofiel. Dat geldt trouwens ook voor de Predator-reboot Prey die onlangs op Disney+ verscheen. Deze sci-fi horrorfilm kreeg behoorlijk goede recensies. Laten we hopen dat de nieuwe Hellraiser dit voorbeeld volgt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.