Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Storming the Capitol: Discovery+ verrast met docu vol nieuwe beelden

De gloednieuwe streamingdienst Discovery+ demonstreert meteen zijn unieke positie met een hyper-actuele documentaire: Storming the Capitol: The Inside Story.

We horen je al denken: ‘Nog een streamingdienst?!’ Ja, de tijden waarin Netflix alle ruimte had zijn voorgoed voorbij. Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video: de nieuwe streamingdiensten vliegen je om de oren. Daar kwam onlangs ook nog eens Discovery+ bij.

Discovery+: uniek aanbod

Die laatste valt echter direct op, omdat Discovery+ eens niet direct de strijd met Netflix aangaat. De streamingdienst stort zich namelijk volledig op reality-televisie, met een indrukwekkend aanbod. TLC, Discovery, ID, Animal Planet, Food Network en ga zo nog maar even door: Discovery+ beschikt over een duizelingwekkende berg aan content. Jaren aan televisieprogramma’s en documentaires. En daar komt binnenkort ook Eurosport bij.

Het is even zoeken naar pareltjes, maar na een paar minuten scrollen wordt je al snel duidelijk dat de streamingdienst een unieke positie in het streaming-landschap inneemt. Van true crime tot programma’s waarin huizen worden verbouwd: wat reality betreft kan geen enkele andere dienst zich op dit moment met Discovery+ meten.

Storming the Capitol: The Inside Story

Wat dat betreft kan het dus een interessante dienst zijn voor naast Netflix. In plaats van een contentboer te kiezen die juist Netflix probeert te evenaren. Zeker met wat werk aan de televisie-apps van Discovery+ kan het bedrijf de komende jaren een interessante rol gaan spelen.

Voor nu hebben we in ieder geval alvast één verse kijktip voor je. Vanaf deze week staat Storming the Capitol: The Inside Story op Discovery+. Dat is de luxe van verschillende televisiezenders onder hetzelfde dak hebben: je kunt veel sneller op de actualiteit inspelen.

Nooit eerder vertoonde beelden

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat op 6 januari een grote groep Trump-aanhangers het Capitool bestormden. Er was aanvankelijk slechts één nieuwsteam aanwezig om dat historische moment vast te leggen. Dan hebben we het over Robert Moore, een correspondent van het Britse ITV, en zijn cameraman. Ze schakelden snel en volgden de shockerende gebeurtenissen op de voet.

In Storming the Capitol: The Inside Story neemt Moore je mee, terug naar 6 januari. Aan de hand van nooit eerder vertoonde beelden krijg je te zien hoe het er in het Capitool aan toe ging. Een verrassend intrigerend kijkje belooft het te worden, zo kort op de dag zelf, en daarmee dus hyper-actueel. Check hieronder de trailer voor Storming the Capitol. Je kunt de Original vanaf dit moment streamen op de streamingdienst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.