Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Leonardo DiCaprio over nieuwe Netflix-film: ‘Zag haar liever niet naakt’

Don’t Look Up moet de Netflix-hit van eind 2021, begin 2022 worden. Daarvoor is alles uit de kast gehaald, zoals een krankzinnige cast. Maar Meryl Streep naakt? Dat had van Leonardo DiCaprio niet gehoeven.

Om je even een beeld te geven van de cast: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Rob Morgan, Matthew Perry, Jonah Hill, Chris Evans, Ron Perlman, Tyler Perry en Melanie Lynskey spelen mee in de film. En daarmee is het rijtje nog niet eens compleet.

‘Te veel respect om Meryl Streep naakt te zien’

In de Netflix-film Don’t Look Up is het personage dat Meryl Streep speelt dus kort naakt te zien. Regisseur Adam McKay vertelt aan The Guardian dat een van de andere acteurs uit de film dat wat ongemakkelijk vond. Leonardo DiCaprio zou zoveel respect hebben voor Meryl Streep, dat hij het niet prettig vond dat de actrice met een tatoeage op haar onderrug op het witte doek te zien is. Voor de release op Netflix draait de film al even in de bioscoop.

Als in het interview de bewuste scène it de Netflix-film aan bod komt, zegt Andy McKay: “Weet je wie er moeite mee had? Leo! Leonardo DiCaprio ziet Meryl Streep als de koningin van de film. Als een speciaal figuur in de filmgeschiedenis. Hij vond het niet fijn dat we haar in Don’t Look Up dat korte moment naakt met die tattoo tonen. Hij vroeg nog aan me: moeten we dat echt laten zien?”

DiCaprio moest overtuigd worden

Andy McKay bevestigt overigens dat voor het deel van de scène waarin het meeste naakt is te zien een stand-in is gebruikt. Maar Meryl Streep had er geen problemen mee zich van haar kleding te ontdoen. “Die is nergens bang voor. Ze gaf geen krimp en heeft er nooit een punt van gemaakt.” Voor Leonardo DiCaprio had hij meer overtuigingskracht nodig. “Ik moest bij hem echt benadrukken: maar het is president Orlean die je ziet, het is niet Meryl Streep.”

netflix, meryl streep, naakt, don't look up, jennifer lawrence, leonardo dicaprio
Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill en Meryl Streep in Don’t Look Up (Afbeelding: Netflix)

In Don’t Look Up speelt DiCaprio een wetenschapper die de wereld duidelijk probeert te maken dat er een komeet op de aarde afstormt, met vrijwel zeker desastreuze gevolgen. Streep speelt de Amerikaanse president die daar niet al te veel over wil horen.

Reviews Don’t look Up: scoort Netflix een hit?

Met zo’n cast kan het bijna niet misgaan, zou je zeggen. Toch zijn de eerste reviews niet zozeer lovend. Check de eerste reviews en de score op Rotten Tomatoes hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.