Felix Decavel
Felix Decavel Investeren & Beleggen 6 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

De populairste investeringen van de rijkste mensen ter wereld

Een garantie op rijkdom is het zeker niet. Maar stelen met de ogen kan ook geld opleveren. Dit zijn de meest populaire investeringen van de rijkste mensen op de planeet.

Qua gemiddeld vermogen per inwoner kan Nederland hoe dan ook niet klagen. Er is gelukkig genoeg geld in omloop in de wereld. Nu nog leren delen.

De investeringen van de rijkste mensen

Dankzij het jaarlijkse Wealth Report van wereldvermaard vastgoedadviesbureau Knight Frank krijgen we inzicht in de monetaire handelingen van Ultra High Net Worth Individuals; ofwel personen met een vermogen van minstens 30 miljoen dollar.

Daarbij keek Knight Frank ook naar welke investeringen het populairst zijn onder deze ultra-rijke mensen. Let wel, de onderstaande informatie komt niet rechtstreeks uit de gevulde bankkluis, maar werd gehaald uit een vragenlijst aan 500 wealth managers die in totaal zo’n 2,5 biljoen dollar aan geld van deze UHNWI beheren.

En blijkbaar valt er wel degelijk een lijn te trekken in welke beleggingen het gros van het vermogen wordt geïnvesteerd. Hieronder zie je de percentages van deze verdeling van hun rijkdom, echter wijkt het totaal van de getallen af van 100 vanwege afronding.

Investering Percentage Vermogen
Primaire en secundaire woningen 32 %
Aandelen 26 %
Commercieel vastgoed 21 %
Obligaties 17 %
Private equity / durfkapitaal 9 %
Fondsen voor commercieel vastgoed 8 %
Ander 7 %
Vastgoedbeleggingstrust 5 %
Investering van passie (bijv. kunst,
auto’s, wijn, enz.)
5 %
Goud 3 %
Crypto 2 %

Investeringen in vastgoed zijn net als vorig jaar het populairst onder de rijkste mensen ter wereld. En ondanks de voorbije crypto-winter beleggen meer UHNWI in Bitcoin dan in 2022 het geval was. Transacties in NFT’s daarentegen kelderden met liefst 8 miljard dollar.

Ontdek ook in welke steden je de hoogste concentratie van Ultra High Net Worth Individuals vindt. Of hoeveel geld je moet bezitten om tot de 1 procent-club te behoren en zelf een van de rijkste mensen ter wereld te zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.