Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 27 jun 2018
Leestijd: 4 minuten

De kunst van het beffen – het verzamelde advies van vrouwen

Penetreren is één ding, maar de echte kunst zit ‘m in de voorbereiding: het zoen-, streel- en likwerk. Vooral dat laatste blijkt een uitdaging voor sommige mannen, dus delen we in dit artikel wat gebundelde tips die vrouwen op het web hebben gedeeld. 

Begin langzaam met lichte aanrakingen, gebruik je vingers voordat je vol overgave je mond het werk laat doen. Wees niet al te gefocust op één plek. Het vrouwenlichaam werkt nou eenmaal anders dan het mannenlijf, dus neem je tijd om haar, letterlijk, op temperatuur te krijgen. Kussen en strelingen werken het beste. Maar doe je laatste verovering een plezier en ga haar niet zodanig strelen alsof je leven ervan afhangt. Het is geen rol behang die je moet insmeren.

Kus haar over haar hele lichaam in plaats van gefixeerd te zijn op haar clitoris (waar zat dat ding nou ook alweer). De zijkant van de buik (ter hoogte van de navel) is een zeer erogene zone voor de meeste vrouwen. Kus haar schaamlippen en knabbel voorzichtig, ga er vanuit dat ze zelf aangeeft of ze het prettig vindt of niet. Haal rustig adem en vertel haar hoe verdomd goed ze smaakt.

Zo verhoog je haar temperatuur tijdens orale seks

Schuif je tong op en neer en speel met haar clitoris en schaamlippen in een ritmische beweging, waarbij je gedurende een bepaalde tijd dezelfde hartslag blijft houden en let op haar lichamelijke reacties. Terwijl haar vagina zich opent en vochtig wordt (als ze dat nog niet was), glij je met jouw wijsvinger naar binnen en beweeg hem in een ritmische beweging. Zorgt er wel voor dat je nagels kort zijn en schoon! De vagina is extreem gevoelig voor infecties en de binnenzijde kan echt snel beschadigd raken. Denk dus niet: “we vingeren haar wel even klaar”, zo werkt het dus niet.

Haar lichaam vertelt je alles

Terwijl je aan haar lichamelijk reactie merkt dat ze jouw inspanningen waardeert, vergroot je jouw enthousiasme. Versnel, pak haar kont, haar dijen en haar borsten en geef aandacht aan haar hele lichaam. Doe dit wel met beleid. Passie en verlangen zijn goed, maar het zou zonde zijn als ze het idee krijgt dat je niet zo gek veel verschil ziet tussen haar lichaam en een lopend buffet. Met beleid beminnen dus. De orale bevrediging gaat over het bewonderen van haar lichaam, niet enkel de vagina of haar clitoris. Een vrouwenlichaam bestaat uit meer dan alleen dat.

Oefening baart kunst

Te vaak benaderen mannen de vagina met te veel onzekerheid. Door velen gedacht: “Het is een onbekende plek en als ik gewoon mijn tong ronddraai in haar vagina komt ze vanzelf klaar.” Waarschijnlijk dus niet. Het grootste verschil tussen een goede orale sekservaring en een slechte is de benadering. Duik samen in bed, geef aandacht aan haar hele wezen en aanbid elk onderdeel. Aanbid haar schaamstreek. Ruik haar, bemin haar met hongerige ogen en kreun dat je echt geniet. Hoe meer je haar ontspant met (echte) complimenten die je enthousiasme tonen, hoe meer ze eraan toe zal geven en haar lichaam in een grote staat van opwinding zal verkeren.

Geil is goed, grof is een no-no

Geile dingen zeggen mag. Geen enkele vrouw vindt het bezwaarlijk om verbaal opgewonden te worden. Dat hoeft uiteraard niet grof. We zijn op dat soort momenten allemaal onzeker. We willen dat ze zich goed voelt en ze optimaal kan genieten van hetgeen dat gaat komen. Wanneer een vrouw zich lichamelijk aan je geeft, ‘hmms’ en ‘ahhs’ uitslaakt, lacht en met haar vingers door je haar streelt, betekent dit dat ze het geil vindt wat je doet. Blijf doorgaan en stop vooral niet. Als je het niet zeker weet, vraag het dan. Communicatie in bed is essentieel.

Wanneer ze ritmisch begint te pulseren terwijl je haar met je mond en vingers verwent, ga dan naar haar clitoris, speel met je tong. Ga door met dezelfde beweging tot dat je voelt dat haar clitoris onder je tong opzwelt. Let op: verschillende vrouwen geven de voorkeur aan verschillende hoeveelheden druk op de clitoris. Begin lichtjes en bouw dit op, duw je je tong verder tegen haar aan en blijf dan doorgaan totdat ze klaarkomt.

Het orgasme

Een goed orgasme voelt voor de meeste vrouwen warm, vloeibaar en adembenemend aan. We voelen ons zacht, ontspannen en liefdevol nadat we zijn gekomen, dus gebruik deze tijd om door te gaan met de intimiteit. Kus haar voorhoofd, wrijf met je vingers op en neer langs haar rug terwijl ze zich op je bovenlichaam nestelt en leg zachtjes haar hand op je penis om haar te laten merken hoe zeer zij jou opwindt. Vraag ook op dit moment om feedback. Leer wat ze echt leuk vond en breng het de volgende keer weer in de praktijk.

Het vervolg

Vergeet vooral het belangrijkste niet: geniet ervan. Je bedpartner oraal verwennen doe je omdat zij het lekker vindt, niet omdat ze je dan zou moeten belonen. Goede seks is een spel waarbij de beloning automatisch volgt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.