Stijn Kuster
Stijn Kuster Eten & Drinken 4 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De grootste fles whisky ter wereld: en die kan van jou zijn!

Wel vaker zie je speciale flessen whisky voorbij komen op veilingen, maar nog niet eerder zo’n groot exemplaar. De Macallan The Intrepid staat in het Guinness World Records boek als grootste ter wereld en kan nu van jou zijn!

De fles is 1,80 meter hoog en gevuld met 1.311 liter whisky. Deze hoeveelheid staat ongeveer gelijk aan 444 normale flessen. Het is niet zo dat de fles enkel waarde heeft door zijn gigantische inhoud. De gouden drank in de fles is daadwerkelijk goed van kwaliteit.

De grootste fles whisky ter wereld

De grootste fles whisky ter wereld is afgevuld met een 32 jaar gerijpt destillaat afkomstig uit de opslagruimtes van Macallan, een gerenommeerde destilleerderij van Single Malt whisky in de Schotse Hooglanden.

De whisky heeft gerijpt op twee vaten van Amerikaans eiken en kenmerkt zich door een zeer milde smaak. De drank wordt door de experts neergezet als een subtiele, complexe en elegante whisky, al is de vraag of iemand de grootste fles ter wereld ooit zal openen. Dergelijk waardevolle flessen worden veelal gezien als investering.

Potentie om ook de waardevolste fles ter wereld te worden

Het veilinghuis schat in dat de fles nog een record gaat breken, namelijk dat van waardevolste fles. Het huidige record voor duurste whisky ooit, staat op 1,9 miljoen dollar (1,8 miljoen euro). Ook deze fles is van Macallan.

We proefden de langst gerijpte Single Malt: zo smaakt 115.000 euro

De veilingmeesters geven aan dat van elke euro die er meer wordt betaald dan 1,55 miljoen euro, er 25 procent naar het goede doel, Marie Curie, gaat. Deze Engelse liefdadigheidsorganisatie zet zich in voor onder andere terminaal zieke mensen.

Bieden vanuit je luie Chesterfield

De fles wordt 25 mei geveild door Lyon & Turnbull. Je hoeft niet naar het Verenigd Koninkrijk om te bieden, dit kan gewoon online of door te bellen naar het veilinghuis.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.