Pim Jansen
Pim Jansen Investeren & Beleggen 21 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

De drie meest belovende aandelen van 2024 om in te beleggen

Het is een goed jaar voor veel beleggers. De AEX heeft sinds begin 2023 een fraaie stijging laten zien en met name de chipbedrijven hebben bovengemiddelde gepresteerd. Maar wat vinden kenners eigenlijk de meest belovende aandelen voor komend jaar?

Financieel analist Chris MacDonald van het Amerikaanse InvestorPlace somt drie bedrijven op en onderbouwt waarom deze bij de kansrijkste aandelen van 2024 horen.

Veelbelovende aandelen om in te beleggen in 2024

De selectie bestaat uit groeiaandelen. Dit slaat niet zozeer op de koers, maar op het onderliggende bedrijf. Daarvan wordt een snelle en sterke groei verwacht. Dit zijn vaak technologiebedrijven. Hieronder de top drie van MacDonald.

1. Meta

Meta is het eerste bedrijf op het lijstje van de financieel analist. De aandelen doen het goed en de techgigant boekte in het derde kwartaal van 2023 nog een omzet van 34,1 miljard dollar (23 procent meer dan het jaar ervoor) en een nettowinst van 11,6 miljard dollar. Prettig voor mensen zoals MacDonald, die al in Meta beleggen.

Ook investeert het bedrijf veel virtual reality, wat vooralsnog een bodemloze geldput lijkt. Gelukkig komt er aan de andere kan nog veel meer binnen. “De robuuste gebruikersbasis van het bedrijf ondersteunt lucratieve gerichte advertenties. Die vormen een belangrijke inkomstenbron voor Meta”, stelt MacDonald. En dan is er nog de Europese introductie van X-tegenhanger Threads, die net heeft plaatsgevonden.

2. Alphabet

Volgens InvestorPlace-analist behoort ook techreus Alphabet, het bedrijf achter Google. De aandelen hebben dit jaar al een flinke koerssprong gemaakt, en Chris MacDonald gaat er vanuit dat die opwaartse lijn in 2024 doorzet. “In tegenstelling tot wat sceptici zeggen, lijkt een beurswaarde van twee biljoen dollar onvermijdelijk voor het techbedrijf.” MacDonald begrijpt maar al te goed waarom mensen hierin beleggen.

Net als Meta investeert ook Alphabet veel in AI, mede om geen achterstand op te bouwen ten opzichte van Microsoft, dat fors in het bedrijf OpenAI (bekend van ChatGPT) investeert. Alphabet wil kunstmatige intelligentie ook verwerken in veel van zijn bedrijfstakken.

3. Li Auto

Tot slot Li Auto, een Chinese EV-bouwer die iets minder bekend is dan de andere aandelen in deze lijst. Het bedrijf kondigde eerder dit jaar de productiestart en levering van zijn eerste elektrische auto aan en richt zich vooral op de Chinese markt. Daar is het volgens MacDonald een grote concurrent voor Tesla, waar veel mensen al wel in beleggen.

De populairste investeringen van de rijkste mensen ter wereld

“Op lange termijn denk ik dat Li Auto met zijn reeks nieuwe modellen en focus op kwaliteit een goede kans maakt op de snelgroeiende Chinese EV-markt. Naarmate een groter deel van de Chinese bevolking tot de middenklasse behoort, zullen de voertuigen van Li Auto zeer gewild worden”, denkt de InvestorPlace-analist.

Risico’s van beleggen

Volg echter vooral niet blind de visie van Chris MacDonald. Garanties zijn er niet en beleggen brengt dan ook risico’s met zich mee. Wil je wel graag je geld laten renderen, maar houd je er niet zo van om individuele aandelen te kiezen? Dan zijn ETF’s misschien iets voor jou. In een eerder artikel legden we je uit wat ETF’s zijn en welke vier soorten je moet hebben.

Disclaimer: dit artikel mag niet worden beschouwd als professioneel beleggingsadvies.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.