Pim Jansen
Pim Jansen Formule 1 30 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Davina Michelle heeft prins Bernhard op de knieën: betalen vriend!

Davina Michelle heeft het voor elkaar. De organisatie van de Formule 1 in Zandvoort, met prins Bernhard aan het roer, gaat de optredende artiesten toch betalen. De zangeres gaat dus gewoon het volkslied zingen tijdens de Dutch Grand Prix.

Vorige week ontstond er ophef over de gage van artiesten die zijn geboekt tijdens de evenementen rondom de Grand Prix van Nederland. Na een Instagram-video van Chef’Special-zanger Joshua Nolet kreeg prins Bernhard de wind van voren. Hij zou artiesten uitbuiten door ze te laten spelen voor Formule 1-kaartjes. Artiesten spraken van ‘pure minachting‘ naar hun sector. Daarop kwam Davina Michelle met het statement alleen te komen spelen als de andere artiesten ook betaald krijgen.

Davina Michelle het volkslied zingen, artiesten krijgen betaald

Haar statement had succes. Davina Michelle gaat het volkslied zingen bij de opening van de Dutch Grand Prix. Dat betekent dat artiesten die tussen de races door muzikale intermezzo’s verzorgen, worden betaald.

Davina Michelle had zelf eerder al toegezegd het volkslied gratis te zingen. Vervolgens vroeg Prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort, andere artiesten ook om voor de eer op te treden.

Volgens de Dutch Grand Prix is het entertainmentprogramma van de Formule 1 aangepast. “Met verschillende dj’s vanaf diverse plekken zal het publiek op de tribunes worden vermaakt. We zijn vereerd en blij dat Davina Michelle het Wilhelmus zal vertolken voor onze racefans”.

Kritiek op prins Bernhard

Eerder was er sprake van optredens van artiesten op de racebaan, maar deze gaan niet door. Het publiek mag overigens tijdens de optredens van de artiesten niet opstaan of dansen. De Formule 1 in Zandvoort mag volgens het demissionaire kabinet doorgaan omdat het om een geplaceerd evenement gaat.

Er is in aanloop naar de Dutch Grand Prix veel kritiek op ‘pandjesprins’ Bernhard. Lees bijvoorbeeld de columns van Marcel van Roosmalen, Saskia Noort en Marcel Peereboom Voller.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.