Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

The Walking Dead: Daryl Dixon onthult gestoorde nieuwe zombies

Een nieuwe trailer voor de aankomende miniserie The Walking Dead: Daryl Dixon onthult dat Daryl een compleet nieuw kaliber zombies tegen gaat komen in Frankrijk.

Vorig jaar kwam de reguliere The Walking Dead-serie na 177 afleveringen tot een einde. Fans van de franchise hoeven echter niet te treuren, want de spin-offs vliegen je om de oren.

The Walking Dead gaat door

Naast Fear The Walking Dead zijn er namelijk nog eens zes andere series die óf nu uitgezonden worden óf op de planning staan. En dan hebben we het niet, zoals bij Fear, over puur losstaande verhalen en nieuwe gezichten.

The Walking Dead Dead City serie spin-off trailer
Dead City (Afbeelding: AMC)

Nee, juist de bekende gezichten uit de serie waarmee het allemaal begon krijgen hun eigen miniserie. Zo kwam onlangs Dead City uit, een miniserie waarin Megan en Negan noodgedwongen samenwerken in een door zombies overspoeld New York. AMC trapte die show af met een bang: fans werden getrakteerd op één van de gruwelijkste walkers/zombies die we tot nu toe in de eeuwig uitdijende franchise hebben gezien.

Daryl Dixon in Frankrijk

Daar wordt vanaf 10 september nog een schepje bovenop gedaan. Dan gaat The Walking Dead: Daryl Dixon van start, een miniserie over het geliefde personage van Norman Reedus. Na het vertrek van Rick uit de reguliere serie werd hij het grote gezicht van The Walking Dead.

September komt steeds dichterbij, en daarmee wordt de marketingmachine nog eens even extra aangezwengeld. Dat levert nu een gloednieuwe trailer op, en hoe!

The Last of Us achterna

De nieuwe beelden laten opnieuw zien hoe Dixon door Frankrijk zwerft, een setting die de miniserie meteen een eigen smoelwerk geeft. Zijn doel? Terug zien te komen naar Virginia.

Eerst heeft hij echter nog een belangrijke missie om te voltooien: een jongen genaamd Laurent heelhuids door Frankrijk vervoeren, een missie die op de een of andere manier verbonden lijkt te zijn met het herstellen van de wereld. The Last of Us-vibes, anyone?

Gestoorde nieuwe zombies

De nieuwe trailer onthult verder ook dat The Walking Dead: Daryl Dixon lekker gestoord gaat worden. We zien verschillende soorten walkers, waaronder een exemplaar met een masker en een verdovingspijl in zijn nek.

We krijgen kort een groep mensen te zien die op zombies lijkt te experimenten. Het hoe en waarom blijft tot september nog een mysterie, maar de spin-off gaat duidelijk verder de lore van de wereld uitbouwen. Gelukkig maar, want The Walking Dead liet fans nog met een hoop onbeantwoorde vragen achter.

Sneller en dodelijker

Over walkers gesproken: fans hoeven niet op een herhaling van zetten te rekenen. Aan het einde van The Walking Dead: World Beyond, een andere spin-off, werd namelijk onthuld dat Frankrijk heeft te maken met een epidemie van walkers die sneller en sterker zijn dan de exemplaren die we tot nu toe in Amerika hebben gezien.

The Walking Dead: Daryl Dixon
🍿 (Afbeelding: AMC)

Een andere preview voor Daryl Dixon toonde al kort zombies die gevuld zijn met een soort zuur, waardoor ze ook nadat ze uitgeschakeld zijn nog een gevaar vormen.

En Rick dan?

Afijn, de boodschap moge duidelijk zijn: The Walking Dead: Daryl Dixon gaat in slaap gesukkelde fans van de franchise flink wakker schudden met een nieuwe setting, nieuwe walkers en vooral een hoop actie. Juist het feit dat AMC voor miniseries in plaats van eindeloze series als spin-offs gaat maakt dat soort afwisseling en creativiteit mogelijk. En ach, als Daryl Dixon tegenvalt, dan hebben we altijd nog de terugkeer van Rick om naar uit te kijken. Ook hij krijgt zijn eigen serie.

The Walking Dead: Daryl Dixon gaat op 10 september in de Verenigde Staten van start. Het is helaas nog niet duidelijk wanneer Nederland zal volgen, maar ongetwijfeld horen we daar zeer binnenkort meer over.

The Walking Dead: Daryl Dixon
🍿 (Afbeelding: AMC)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.